Trump: Sınıra 15 Bin Asker Göndereceğiz

ABD Başkanı Donald Trump Çarşamba günü yaptığı açıklamada, göçmen kervanının ABD'ye giderken Meksika yolunda ilerlemesiyle birlikte Meksika sınırına 15.000 asker gönderilebileceğini söyledi.

01.11.2018-11:14 - (Son Güncelleme: 01.11.2018-11:18) Trump: Sınıra 15 Bin Asker Göndereceğiz

ABD Başkanı Donald Trump Çarşamba günü yaptığı açıklamada, göçmen kervanının ABD'ye giderken Meksika yolunda ilerlemesiyle birlikte Meksika sınırına 15.000 asker gönderilebileceğini söyledi. Trump, Beyaz Saray'daki muhabirlere yaptığı açıklamada, kervana karşı duruşunu sertleştirmeye devam ederek, Orta Amerika kökenli grubun bulunduğu kuzeye doğru 10.000 ila 15.000 asker gönderebileceğini söyledi.

Şu anda ABD'nin güney sınırında göçmenlik uygulama çabalarına yardımcı olmak için 2.100 Ulusal Muhafız görevlisi bulunuyor. Pentagon, çabaları güçlendirmek için 5 bin 200 asker daha gönderilecek dedi. Trump, önümüzdeki Salı günkü seçimler öncesinde göçmen karşıtı söylemini özellikle suçlularla ve teröristlerle dolu olduğunu iddia ettiği kervanı hedef alarak artırdı. Trump, “Kimse içeri girmiyor. İnsanların içeri girmesine izin vermiyoruz” dedi ve sözlerine "Göçmenlik çok, çok büyük ve çok tehlikeli - gerçekten tehlikeli bir konudur." diyerek ekledi. Trump, El Salvador, Guatemala ve Honduras ülkelerini karavandaki göçmenleri durdurmak için yeterince çabalamadıklarını iddia ederek üç ülkeye dış yardımı kesmekle tehdit ediyor.

Trump uzun zamandır ABD'nin güney sınırında yasadışı göçü engellemek için sınıra bir duvar inşa etmeye söz verdi, başlangıçta Meksika'nın bunun için ödeme yapacağını söyledi. Ancak Meksika öneriyi reddetti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal