ABD Başkanı Trump'tan İran'a Yeni Tehdit

ABD Başkanı Donald Trump, İran'ı bir kere daha tehdit ederek, "Eğer İran savaşmak istiyorsa, bu İran'ın resmen sonu olur" dedi

20.05.2019-12:53 - (Son Güncelleme: 20.05.2019-12:46)

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından İran'la gerilimi yükseltebilecek bir açıklamada bulundu.

Donald Trump yaptığı açıklamada, "Eğer İran savaşmak istiyorsa, bu İran'ın resmen sonu olur. Bir daha ABD'yi asla tehdit etme!" şeklinde ifadeler kullandı.

AND-İRAN GERİLİMİ 

Trump hükümeti, 2015 yılında imzalanan nükleer anlaşmadan 8 Mayıs 2018 tarihinde çekildiğini duyurmuştu.

Bu açıklamadan sorna Tahran hükümetinin petrol ihracatını hedef alan yaptırımlar uygulamaya başlayan ABD, Nisan ayında İran Devrim Muhafızları Ordusu'nu "yabancı terör örgütleri" listesine aldığını belirtmişti.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani de ABD'nin yaptırımlarına karşılık 8 Mayıs'ta ülkesinin nükleer faaliyetlerinin bir kısmını tekrardan uygulamaya başladığını ve anlaşmanın taraflarına İran'ın çıkarlarını koruyacak tedbirler alması için 60 gün süre tanıdıklarını duyurmuştu.

ABD, kısa bir süre önce İran'dan gelebilecek tehditlere karşı önlem amacıyla USS Abraham Lincoln Uçak Gemisi Taarruz Grubu ile 4 nükleer kapasiteli B-52 bombardıman uçaklarının da bulunduğu Bombardıman Görev Gücü'nü Basra Körfezi'ne sevk etmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal