ABD Başkanı Trump, Suriye'de Yeni Ordu Kuruyor

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye'nin kuzeyinin yeniden şekillendirilmesi için Araplardan bir ordu kurmaya hazırlanıyor.

18.04.2018-23:55 - (Son Güncelleme: 18.04.2018-23:48) ABD Başkanı Trump, Suriye'de Yeni Ordu Kuruyor

ABD, Türkiye'nin Suriye'de terör örgütlerine karşı gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Harelatı'nın ardından şimdi söz konusu ülkenin kuzeyinde Araplardan oluşan bir ordu kurmaya uğraşıyor.

Wall Street Journal gazetesi, Trump'ın atadığı Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton ve Mısır istihbarat direktör vekili Abbas Kamil ile toplantı yaptığını duyurdu.

ABD ARAPLARDAN ASKER İSTEYECEK

Yetkililer, ABD hükümetinin Suriye'nin kuzeyinin tekrar yapılandırılması çalışmaları dolayısıyla Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) gibi ülkelerden destek istediğini ve aynı zamanda Arap ülkelerinden asker göndermelerini istemeye hazırlandığını bildirdi.

Bir yetkili, "Mali destek ve daha geniş kapsamda katkıda bulunmaları hususunda Suudi Arabistan, Katar ve BAE ile diyaloğa geçildi" dedi.

RUSYA VE İRAN KORKUSU BASKIN GELDİ

Trump'ın "Suriye'den güçlerimizi çekeceğiz" açıklamasının sonrasında gelen "Bunlar dedikodu" açıklaması sonrası kararsızlık yerini koruyor.

Medyada çıkan haberde, Rusya ve İran'ın bölgede giderek güç kazanması sürerken, ABD hükümetinin Suriye'den çekilinmesini doğru bulmayanların sayısı da baya fazla.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal