Suudi Arabistan'da Tarihi Gün! İlk Sinema Açıldı

Suudi Arabistan'da ılımlı İslam dönüşümün bir projesi olarak 35 yıllık aradan sonra ilk sinema salonu açıldı.

18.04.2018-23:18 - (Son Güncelleme: 18.04.2018-23:14) Suudi Arabistan'da Tarihi Gün! İlk Sinema Açıldı

Suudi Arabistan'da 35 senelik yasağın sonrasında başkent Riyad'da ilk sinema salonu kullanıma açıldı. Başkent Riyad'daki Kral Abdullah Finans Merkezi'nde Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu'na bağlı eğlence şirketi ile dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan "American Multi-Cinema" (AMC) tarafınca hayata geçirilen ilk sinema salonu, büyük bir törenle açıldı. Yapılan Törene Suudi Arabistan Kültür ve Enformasyon Bakanı Avad bin Salih el-Avad da dahil oldu.

Açılış törenini yapan Suudi Bakan el Avad’ın yanı sıra çok sayıda üst yetkili, üs düzey diplomat ve sektör uzmanı, salonunun ilk seansında Black Panther (Kara Kaplan) filmini hep beraber izledir.

Suudi Arabistan Kültür ve Enformasyon Bakanlığından yapılan yazılı basın açıklamasında, onlarca sene sonrasında Riyad’da faaliyete geçirilen ilk sinema salonunun, 7 gün devam edecek test seansları ve elektronik bilet sistemleri gibi kolaylıkların sağlanmasının sonrasında halka sunulacağı belirtildi.

Mevzu bahis test seanslarını yorumlamak üzere 7 gün sürecek arada sadece sektöre yakın ve sinemaya ilgisi olanların davet edileceğini belirten açıklamada, ülkenin yeniden sinemayla buluşmasının ilk günü tarihi olarak tanımlandı.

Veliaht Prens Muhammed bin Selman, Kamu Yatırım Fonu'nun 24 Ekim 2017'de Riyad'da düzenlediği ve 60 kadar devletten 2 bin 500 kişinin katıldığı Gelecek Yatırımlar Girişimi toplantısında, ülkesini "ılımlı İslam"a döndürme sözü vermişti. Bu söze binaen Arabistan’da değişimler zincir başlattı. Bu değişimlerin devam edeceği öngörülüyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal