ABD Başkanı Trump, Keyfi İçin 92 Milyon Dolar Harcayacak

ABD Başkanı Donald Trump'ın yapmak istediği askeri geçit töreninin maliyeti belli oldu. Tahminlere göre tören için 92 milyon dolar para harcanacak. ABD kamuoyu ise sadece Trump eğlensin diye böyle bir paranın harcanmasına tepki gösteriyor.

17.08.2018-11:18 - (Son Güncelleme: 17.08.2018-11:21)

ABD Başkanı Donald Trump, tarafından istenilen ve Başkent Washington'da gerçekleştirilmesi düşünülen büyük askeri geçit töreninin tahmini maliyetinin, 92 milyon dolara dek çıkabileceği duyuruldu. Trump'ın bu töreni, Fransa'da yapılan Bastille günü askeri geçit töreninden ilham alarak yapma kararı aldığı söylenirken Senatör Dick Durbin geçit töreni için, "Başkan Donald Trump'ı eğlendirmek için fantastik bir para harcama şekli." diye konuştu.

FRANSA'DAKİ TÖRENDEN ETKİLENMİŞ

ABD Başkanı Donald Trump, 14 Temmuz 2017'de Fransa'nın Başkenti Paris'te yapılan Bastille günü askeri geçit töreninden ilham alarak Washington'da da yapma kararı aldığı söyleniyor. ABD tarihinde geçit töreni bir defa 1991 senesinde Körfez Savaşı ardından Washington'da düzenlendi.

EN FAZLA 30 MİLYON DOLAR MALİYETİNİN OLACAĞINI SÖYLENMİŞTİ

Washington'da 10 Kasım'da gerçekleştirilmesi düşünülen geçit töreninin maliyeti başlangıçta Beyaz Saray bütçe direktörü Mick Mulvaney, Şubat ayında gerçekleştirdiği açıklamada, maliyetinin 10 milyon dolar ila 30 milyon dolar arasında olabileceğini belirtilmişti. 1991 Körfez Savaşı'nın ardından başkent Washington'da yapılan zafer törenin 8 milyon dolara mal olduğu kaydedildi.

YOĞUN BİR ÇALIŞMA YÜRÜTÜLÜYOR

ABD Savunma Bakanlığından gerçekleştirilen açıklamada, Başkan Donald Trump'ın talimatı ile 10 Kasım Gaziler Gününde Başkent Washington'da gerçekleştirilmesi düşünülen askeri geçit töreni için öenmli bir planlama ve sıkı bir çalışmanın başlatıldığı açıklandı. Bakanlık, "Uçak, ekipman, personel ve diğer destekler için Pentagon'un 50 milyon dolarını vereceğini ve geri kalan bölümünü ise diğer kurumlar tarafından karşılanacağı duyuruldu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal