ABD Başkanı Donald Trump ve Ailesi Hakkında Soruşturma Açıldı

ABD Başkanı Donald Trump ve ailesi hakkında, Rusya soruşturmasında adaleti saptırmak ve yolsuzluk yapmanın da dahil olduğu birçok suçlamadan soruşturma açıldı.

05.03.2019-09:09 - (Son Güncelleme: 05.03.2019-09:04) ABD Başkanı Donald Trump ve Ailesi Hakkında Soruşturma Açıldı

ABD Başkanı Donald Trump ve ailesi hakkında, Rusya soruşturmasında adaleti saptırmak ve yolsuzluk yapmanın da dahil olduğu birçok suçlamadan soruşturma açıldı.

Adalet Komitesi Başkanı Demokrat Jerrold Nadler, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Trump ve Trump'a yakın birçok kişiye tebligat gönderdiklerini ve soruşturmaya ilişkin bütün belgeleri komiteye sunmalarını ilettiklerini belirtti.

BELGELERİ İSTEDİK

Nadler, "Kamu kaydı oluşturmak amacıyla belge isteğimizi gönderdik. Gerekli bilgileri elde etmek, kanıt bulmak ve edindiğimiz bilgileri Amerikan vatandaşlarıyla şeffaf bir şekilde paylaşmak amacıyla hız kesmeden çalışmalara devam edeceğiz." sözlerini aktardı.

ABD medyasında çıkan haberlere göre, tebligat, Trump, Trump'ın oğlu Donald Trump Jr, damadı Jared Kushner, diğer aile üyeleri, Trump'ın seçim kampanyası direktörü ve danışmanlarının da bulunduğu toplam 81 isme gönderildi.

Bu suçlamaların Trump'ın görevi bırakması için yeterli dayanak oluşturduğu bildirilse de Nadler, soruşturmanın amacında bunun olmadığını açıkladı.

"HEPSİ PALAVRA"

Diğer yandan, söz konusu soruşturmaya ilişkin açıklamalarda bulunan Trump, "Her zaman herkesle iş birliği yaparım. Güzel olan şey ise (Rusya ile) gizli bir anlaşma yok. Hepsi palavra." yorumunda bulundu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal