AB, Rusya'ya Uygulanan Yaptırımları Uzattı

AB, Rusya'ya uyguladığı ekonomik yaptırımların süresini 6 ay daha uzatma kararı aldı

27.06.2019-16:14 - (Son Güncelleme: 27.06.2019-16:09)

Avrupa Birliği (AB), Ukrayna'yı istikrarsızlaştırdığı sebebiyle Rusya'ya uyguladığı ekonomik yaptırımların süresini 6 ay daha uzattığını açıkladı.

AB Konseyi, Rusya'nın Ukrayna'yı istikrarsızlaştırmasından dolayı AB'nin uygulamakta olduğu ekonomik yaptırımların 31 Ocak 2020 tarihine kadar uzatılmasına ilişkin kararı alındığını duyurdu. Uzatılan ekonomik yaptırımlar doğrultusunda AB üyesi 28 ülke, Rusya'ya silah satışı gerçekleştirmiyor.

Yaptırımlarla Rusya'nın, petrol ve gaz sektörlerinde kullanılan bazı teknolojileri AB ülkelerinden almasına kısıtlama getiriyor. Bunun yanı sıra, Rus kamu bankaları, Avrupa'da finans sektöründen dışlanıyor. Özellikle ticaret ve yatırımlara ilişkin kısıtlamaların bulunduğu yaptırımlar her 6 ayda bir uzatılıyor.

RUSYA'NIN KIRIMI İLHAKI  

Rusya, Mart 2014'te Kırım Özerk Cumhuriyeti ve Sivastopol kentini yasa dışı ilhak etmişti. Kırım'ın Rusya tarafından ilhak edilmesi ve Ukrayna'nın doğusunda meydana gelen olayların ardından AB, ABD ve bazı ülkeler Rusya’ya ekonomik yaptırım uygulama kararı almıştı.

AB, Rusya’ya ekonomik yaptırım kararını ilk olarak 2014 senesinde almıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal