Rusya: Olası Bir ABD Saldırısında İran Yalnız Olmayacaktır

Üst düzey Rus diplomat Zamir Kabulov, Amerika Birleşik Devletleri’nden İran’a karşı bir askeri müdahalede bulunulması durumunda İran’ın yalnız olmayacağını belirtti

27.06.2019-15:51 - (Son Güncelleme: 27.06.2019-15:46)

Rusya Dışişleri Bakanlığı’nın aralarında İran’ın da yer aldığı Asya ülkeleri özel elçisi Kabulov, ABD’nin İran’a karşı sorumsuz bir müdahalesi durumudna Tahran’ın yalnız kalmayacağını ifade etti.

The Moscow Times gazetesinde yer alan habere göre, Rusya’nın başkenti Moskova’da gerçekleştirilen Rusya - İran siyaset forumunda konuşma alan Kabulov, İran’ın bu tür bir savaşa karşı direneceğini ve yalnız olmayacağını belirtti.

WASHINGTON' KARŞI YENİ ADIMLAR ATILACAK  

Haberde belirtilenlere göre Kabulov, Rusya’nın diğer devletler gibi İran’a karşı bir sempati ve empati beslediğini ifade etti. Bu hafta başında da Rusya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Sergei Ryabkov, Rusya ve ortaklarının ABD’nin İran’a karşı uyguladığı yaptırımları karşısında Washington’a yaptırımlara ilişkin yeni adımlar atacaklarını aktarırken bu yaptırımlara ilişkin detaylı bilgi paylaşmadı.

ABD ile İran arasındaki tansiyon, geçen hafta, İran’ın ABD’ye ait insansız bir hava aracını düşürmesiyle iyice yükselmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal