AB Komisyonu Başkanı Juncker: Brexit Yanlılarının Yalanlarına Müdahale Etmeliydik

AB Komisyonu Başkanı Juncker, İngiltere'de 2016 yılındaki Brexit referandumuna ilişkin, "AB'nin müdahale etmemesi hataydı, çünkü ayrılık yanlılarının yalanlarını bir tek biz düzeltebilirdik." ifadesinde bulundu.

07.05.2019-17:52 - (Son Güncelleme: 07.05.2019-17:45)

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, İngiltere'de 2016 senesinde düzenlenen Brexit referandumu hakkında, "AB'nin müdahale etmemesi hataydı, çünkü ayrılık yanlılarının yalanlarını bir tek biz düzeltebilirdik." sözlerini aktardı.

Juncker, Brüksel'de gerçekleştirdiği basın toplantısında, kendisinin Brexit referandumu öncesinde sessiz kalmasının bir hata olduğunu, AB kurumlarının dönemin İngiltere Başbakanı David Cameron'ın "iç işlerimize karışmayın" uyarısına uyduklarını belirtti.

'ABD VE AB İLİŞKİLERİNDE TRUMP'A GÜVENEMEYİZ'

Juncker, ABD ile Çin arasında patlak veren ticaret savaşlarının küresel ekonomiyi olumsuz yönde etkilediğini vurgulayarak, "Dünyanın karşılaştığı ekonomik problemler, büyük ölçüde ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşları üzerinden okunmalı. Eğer yatırımcılar bu sorunun kısa sürede çözüleceğine inanmazsa, Atlantik'in her iki yakasında da yatırım iştahı zayıflayacaktır." yorumunda bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump'ı eleştiren Juncker, "ABD ve AB arasındaki ticari ilişkilerde ABD Başkanı'na güvenebileceğimizi sanmıyorum." sözlerini aktardı. 

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal