Çinli Otoriterler Uygur Cami Ve Türbelerini Yıkıyor

Çinli otoritelerin, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde aralarında yüzlerce senelik camiler ve türbelerin de bulunduğu 33 dini mekanı tamamen ya da kısmen yıktığı öne sürüldü.

07.05.2019-17:40 - (Son Güncelleme: 07.05.2019-17:29)

Çinli makamların, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde aralarında yüzlerce senelik camiler ve türbelerin yer aldığı 33 dini mekanı tamamen ya da kısmen yıktığı ileri sürüldü.

Guardian ve açık kaynak araştırma sitesi "Bellingcat"in haberine göre, Çin'de Uygur Türklerine ait camilerin yıkıldığı iddiasına ilişkin yeni veriler elde edildi.

Uydu görüntüleri, bölge sakinleri ve haritalama araçları kullanılarak 100 cami ya da türbe belirlenerek son durumları incelendi.

31 CAMİ VE İKİ TÜRBEYE CİDDİ ZARARLAR VERİLDİ

Kubbe ve minare gibi belirleyici özelliği bulunan 91 yapıdan 31 cami ve iki büyük türbenin, 2016-2018 senelerinde ciddi bir şekilde hasar aldığı tespit edildi.

Bunlardan 15 cami ve iki türbe çok büyük oranda ya da büsbütün yıkılırken, diğer yapıların da kapıları, kubbeleri ve minarelerinin ciddi hasar gördüğü veya yıkıldığı belirlendi.

Bunun yanı sıra, kubbe ya da minare gibi belirleyici özelliği bulunmayan fakat Sincan Uygur Özerk Bölgesi sakinlerinin cami olduğunu belirttiği 9 yapının da kullanılamaz hale getirildiği belirtildi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal