Dünya bu olayı konuşuyor: Kayıp ekonomist Korhan Berzeg nerede? Son gelişme ağızları açık bıraktı

Türkiye’ye tatil için gelen ekonomist Korhan Berzeg'in sır kaybı, dünya basınının da ilgisini çekti. 75 gündür izine rastlanamayan kayıp olayında öyle bir gelişme yaşandı ki, ekiplerin ağzı açık kaldı. İşte detaylar…

31.08.2023-17:23 - (Son Güncelleme: 31.08.2023-17:31) Dünya bu olayı konuşuyor: Kayıp ekonomist Korhan Berzeg nerede? Son gelişme ağızları açık bıraktı

Yurt dışında uzun yıllar çalışan ve emekli olunca Türkiye’te gelen İstanbul Büyükada’da yaşayan başlayan ekonomist Korhan Berzeg'in, geçen 17 Haziran'da memleketi Balıkesir'in Gönen ilçesine bağlı Armutlu Kırsal Mahallesi'ndeki yazlık evinden yürüyüşe çıktıktan sonra kaybolmasının üzerinden 75 gün geçti.

Kayıp ekonomist olayında şaşırtan detay

Ünlü ekonomist ile beraber kaybolan köpeği Tina 75 gün sonra eve döndü. Mahalleli tarafından bulunan köpek koruma altına alındı ve jandarmaya haber verildi. Tina'nın fotoğrafı, Büyükada'da bulunan Angela Berzeg'e gönderdi. Köpeğin Tina olduğunu teşhis eden Angela Berzeg, hemen mahalleye geldi. Aile, Tina ile hasret giderirken, ekipler ise kayıp Korhan Berzeg'e ulaşabilmek için Tİna'dan nasıl faydalanacakları konusunda çalışmalara başladı.

Kayıp ekonomist

Arama çalışmaları Tina ile yapılacak

75 gündür ulaşılamayan kayıp ekonomiste eğitimli Tina’yı kullanarak ulaşmayı planlayan ekipler harekete geçti. Dün Tina'yı da alarak mahalle çevresinde keşif ve deneme yapan jandarma ekipleri, yapılacak yeni planlamanın ardından, Tina ile birlikte geniş çaplı arama yapmaya hazırlanıyor.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal