Ülkede yangın faciası: Can kaybı 50’nin üzerine çıktı

Güney Afrika’nın başkenti Johannesburg’daki beş katlı bir binada çıkan alevler büyük bir faciaya sebep oldu. İtfaiye ekiplerinin 58 kişinin cansız bedenine ulaştığı bildirildi.

31.08.2023-11:23 - (Son Güncelleme: 31.08.2023-17:36)

Başkent Johannesburg’un merkezinde yer alan 5 katlı binada sabah saatlerinde Yangın çıktı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri 58 kişinin cansız bedenine ulaştı.

Can kaybı 50’nin üzerine çıktı

Acil Durum Yönetim Hizmetleri sözcüsü Robert Mulaudzi yerel basına verdiği demeçte '58 kişinin cesedini binadan çıkarmayı başardık, 43 yaralımızla ilgileniyoruz' ifadelerini kullandı.

Johannesburg Yangın

Halen dumanlar çıkıyor

Mulaudzi ayrıca yaralıların gerekli sağlık kontrolleri için hastaneye kaldırıldığını aktardı. Yerel basına konuşan itfaiye ekipleri ise yangının henüz neden çıktığını bilmediklerini söyledi. Bir yetkili yangının büyük oranda söndürüldüğünü ancak Johannesburg şehir merkezindeki kararmış binadan dumanın hâlâ sızdığını bildirdi.

Üst üste yangınlar

Yerel basın kuruluşlarından olan Times Live'a göre bina son aylarda şehirde yanarak küle dönen 4. bina oldu. Haziran ayında Hilbrow'da çıkan yangında iki çocuk öldü ve Temmuz ayında gaz patlaması yaşanan ayrı bir binada yine yangın çıktı. (Milliyet)

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal