Dünya bu katliamı konuşuyor! İspanya Başbakanı Sanchez, insanlık suçu işleyen polislerine teşekkür etti!

Kuzey Afrika'da yer alan özerk il statüsünde olan İspanya toprağı Melilla şehri, kan donduran vahşetin ardından insanlık suçuna tanıklık etti. Akın akın sınıra giden binlerce mülteci Fas ile 20 kilometrelik sınırı olan Melilla'ya geçerek sığınma talebi istedi. Katliama sebebiyet olacak mülteci akınının ardından Fas ve İspanya polisi birleşerek 2 binden fazla göçmene rastgele ateş açtı.

26.06.2022-13:48 - (Son Güncelleme: 26.06.2022-13:48) Dünya bu katliamı konuşuyor! İspanya Başbakanı Sanchez, insanlık suçu işleyen polislerine teşekkür etti!

İspanya'nın Kuzey Afrika'da bulunan toprağı Melilla kentinde kan donran anlar yaşandı. Vahşetin yaşandığı Melilla şehrinde mülteci katliamı yaşandı. Melilla kentine Fas sınırından geçmeye çalışan göçmenler İspanya polisinin vahşetiyle karşı karşıya geldi. İspanya polisinin silahla ateş açtığı 37 mülteci yaşamını yitirdi. Kan donduran olayın yaşanmasının ardından İspanya Başbakanı Sanchez'in mültecileri katleden polislere teşekkür etmesi infiale neden oldu. Yaşanan bu olay gündeme bomba gibi düşerken, sosyal medyada dünya ayağa kalktı.

İnsanlık suçu

Kuzey Afrika'da yer alan özerk il statüsünde olan İspanya toprağı Melilla şehri, kan donduran vahşetin ardından insanlık suçuna tanıklık etti. Akın akın sınıra giden binlerce mülteci Fas ile 20 kilometrelik sınırı olan Melilla'ya geçerek sığınma talebi istedi. Katliama sebebiyet olacak mülteci akınının ardından Fas ve İspanya polisi birleşerek 2 binden fazla göçmene rastgele ateş açtı.

İnsanlık suçu

Bunun adı katliam

Fas ve İspanya polislerin açtığı ateşte 37'den fazla mülteci yaşamını yitirdi. Yüzlerce mülteci ise ciddi şekilde yaralandığı kaydedildi. Vahşetin yaşandığı bölgeden gelen görüntülerde göçmenlerin sınır hattındaki polisler tarafından silahla yaralanmış bir şekilde üst üste yığıldığı görüldü. Yaşanan katliama rağmen bir grup göçmen sınırı geçmeyi başardı. Polis güçleri sınır bölgesinde bulunan göçmenlere şiddet uygulamayı halen sürdürüyor.

Bunun adı katliam

Katliama sebep olan polislere teşekkür etti

İspanya Başbakanı Sanchez'in, İspanya'nın Kuzey Afrika'da bulunan toprağı Melilla kentinde mültecileri katleden polislere teşekkür etmesi infiale neden oldu. Yaşanan bu olay gündeme bomba gibi düşerken, sosyal medyada dünya ayağa kalktı.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal