Dünya Basını Bu Hamleyi Konuşuyor: ‘Elon Musk Türkiye'yi Seçti’

Elon Musk’un kurucusu olduğu dünyaca ünlü bir şirket olan Tesla’nın Türkiye’nin çeşitli illerinde kuracağı ‘süper şarj’ istasyonu hamlesi Yunan basınında oldukça geniş yer buldu. Yunan medyası, ‘Elon Musk Türkiye'yi seçti’ dedi.

07.02.2022-09:22 - (Son Güncelleme: 07.02.2022-12:01) Dünya Basını Bu Hamleyi Konuşuyor: ‘Elon Musk Türkiye'yi Seçti’

Dünyaca ünlü bir şirket olan Tesla, süper şarj (Supercharge) istasyonlarının konumlarını resmi internet sitesi üzerinden güncelledi. Türkiye’de 10 ile süper şarj istasyonu konumu da ekleyen dünyaca ünlü şirket Tesla, Edirne, İstanbul, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Hendek (Sakarya), İzmir ve Konya illerine istasyon kuracağını açıkladı. 

Tesla’nın Türkiye’nin çeşitli kentlerde kuracağı ‘süper şarj’ istasyonu hamlesi Yunan basınında oldukça geniş yer buldu. Yunan basını, ‘Elon Musk Türkiye'yi seçti’ ifadelerine yer verdi. 

ORTALAMA 30 DAKİKADA YÜZDE 80 ŞARJ EDEBİLECEK

Dünyanın birçok yeriyle birlikte Türkiye’de de kurulması planlanan  süper şarj istasyonları, türüne bağlı olarak 75-100 Kw saat gücüyle çalışarak 25 ya da 34 dakika içerisinde bir otomobili ortalama yüzde 80’ini doldurabilecek. 


ELON MUSK TÜRKİYE'Yİ SEÇTİ

Elon Musk’un kurucusu olduğu Tesla’nın Türtkiye üzerinde verdiği kararı gündemine alan Yunan medyası, ‘Elon Musk Türkiye'yi seçti’ ifadelerinin yer aldığı bir başlık attı. 

Türkiye kararını gündemine alan haberde, ‘Elon Musk'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile uzun süredir devam eden dostluğu göz önüne alındığında, Tesla'nın Türkiye pazarına girmesi şaşırtıcı değil’ ifadelerine yer verildi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal