Dünya basını Başkan Erdoğan’ı konuşuyor: Tahıl koridoru için ülkelerden destek geliyor

Rusya ile Ukrayna savaş yüzünden krize giren tahıl sevkiyatı sorununun çözümünde büyük rol oynayan Türkiye, Amerika Birleşik Devlet’inin kıskacına girdi. ABD’den yapılan açıklama Türkiye için övgü dolu ifadelere yer verildi. İşte detaylar…

09.08.2023-11:24 - (Son Güncelleme: 09.08.2023-11:40) Dünya basını Başkan Erdoğan’ı konuşuyor: Tahıl koridoru için ülkelerden destek geliyor

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş, tahıl sevkiyatında büyük probleme neden olmuş, tahıl gönderimi durdurulmuştu. Türkiye’ye araya girerek Tahıl Koridoru sürecini başlatmış ve krizi ortadan kaldırmıştı. Ancak NATO zirvesi sonrası Rusya tahıl koridoru anlaşmasın iptal ettiklerini dile getirerek süreci yeniden çıkmaza soktu. Konuyla ilgili ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin, Karadeniz Tahıl Anlaşması'na dönmesi için Rusya'ya baskı yapmasından ABD'nin memnun olduğunu bildirdi.

Tahıl koridoru sürecinde Türkiye’yi destekliyoruz

AA’da yer alan habere göre; Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ağustos ayında Türkiye'ye yapacağı ziyaretle ilgili soruya, "Türkiye'nin Rusya'yı Karadeniz Tahıl Girişimi'ne yeniden katılmaya zorlamada oynadığı rolü memnuniyetle karşıladığımızı söylemek dışında, ziyaretle ilgili konuşmayacağım." şeklinde cevap verdi. Türkiye’nin tahıl koridoru sürecinde oldukça önemli bir rolü olduğunu dile getiren Miller, "En başında bu girişim için anlaşmaya varılmasına ve Rusya'yı girişimi sürdürmeye ikna etmede yardımcı olmak konusunda çok yapıcıydılar." dedi.

Tahıl korodoru süreci

Türkiye üretken rolünü devam ettirmeli

Türkiye’nin sürecin sorunsuz ilerlemesi için üretken rolünü devam ettirmesinin oldukça önemli olduğuna dikkat çeken Bakanlık Sözcüsü, "Henüz tarih netleşmedi. Ancak Dışişleri Bakanım, İstihbarat Başkanım, hepsi görüşmeleri yapıyorlar. Bu görüşmeler çerçevesinde öyle zannediyorum ki ağustos ayı içerisinde inşallah bu ziyaret gerçekleşecek." diye konuştu.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal