ABD’ fırtınaya teslim oldu: Çok sayıda kişi hayatını kaybetti

Amerika Birleşik Devleti’nde meydana gelen fırtına hayatı olumsuz etkiliyor. Doğu eyaletlerinde etkili olan fırtına nedeniyle 2 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

08.08.2023-16:09 - (Son Güncelleme: 08.08.2023-16:12) ABD’ fırtınaya teslim oldu: Çok sayıda kişi hayatını kaybetti

ABD’nin doğu eyaletlerinde etkili olmaya başlayan, vatandaşlara zor anlar yaşattı. Fırtına nedeni ile 2 kişinin hayatını kaybettiğini belirten ABD Ulusal Hava Durumu, başkent Washington DC ve bölge eyaletlerde hortumun 21.00’a kadar etkili olacağı aktarıldı. 

İHA’da yer alan habere göre; Bölgede meydana gelen fırtına sonrası oluşan hortumun çokça kişiyi etkilediği, hortumların Tennessee’den New York’a yaklaşık 10 eyalette etkili olacağına dikkat çekildi. Hava durumu servisi fırtınaları dair yaptığı uyarı açıklamasında; “Büyük dolular, güçlü kasırgalar ile kuvvetli rüzgârların zarar verme ve tahribat konusunda önemli bir tehdidi var” dedi. Ülkenin Alabama, Georgia, Güney Carolina, Kuzey Carolina, Maryland, Delaware, New Jersey, Pensilvanya, Tennessee, Batı Virginia ve Virginia eyaletlerinde fırtına nedeniyle 1.1 milyon evde elektrik kesintileri yaşanırken, dün itibarıyla 2 bin 600 uçuş iptal edildi, 7 bin 900 uçuş da ertelendi.

Fırtına nedeni ile 2 kişi hayatını kaybetti

Güney Carolina eyaletindeki Anderson ilçesinde 15 yaşındaki bir çocuğun şiddetli fırtınaların devirdiği bir ağacın altında kalarak hayatının kaybettiği, Alabama eyaletinin Florence ilçesinde de 28 yaşındaki bir adamın yıldırım çarpması sonucu öldüğü kaydedildi.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal