Dümbüllü Kavuk Şevket Çoruh'a Teslim Edildi

Geçmişten günümüze geleneksel Türk tiyatrosunun önemli simgelerinden biri olan kavuk, yeni sahibine teslim edildi. Rasim Öztekin sağlık sorularından dolayı kavuğunu Şevket Çoruh'a devretti.

21.09.2020-09:23 - (Son Güncelleme: 21.09.2020-09:20) Dümbüllü Kavuk Şevket Çoruh'a Teslim Edildi

Geleneksel Türk tiyatrosunun simgelerinden biri olan dümbüllü kavuk el değiştirdi. Dümbüllü Kavuğu'nun 6'ncı sahibi Şevket Çoruh oldu. Kavuğu, eski sahibi Rasim Öztekin teslim etti.

Günümüze kadar Kel Hasan Efendi'den İsmail Dümbüllü'ye ardından Münir Özkul, Ferhan Şensoy ve Rasim Öztekin'e emanet edilen Kavuk Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu'nda düzenlenen törende kavuğun 6'ncı sahibi Şevket Çoruh oldu.

Yaşadığı kalp rahatsızlığından dolayı canlı performans sergilemesi yasaklanan ünlü oyuncu Rasim Öztekin, kavuğunu yeni sahibi Şevket Çoruh'a devretti. Kavuğu Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu'nda düzenlenen törende teslim alan Çoruh, duygusal anlar yaşadı.

BAŞIMIN ÜSTÜNDE YERİ VAR

Kavuğu Rasim Öztekin'den alan Çoruh, 'Üzerimde emeği olan ustalarım başta Savaş Dinçer, Müjdat Gezen, Mustafa Alabora başta olmak üzer beni yetiştiren tüm hocalarıma, Türk tiyatrosu için emek vermiş tüm ustalara teşekkür ediyorum. Bu kavuğu bugünkü zor şartlarda Anadolu'da perde açmaya çalışan, alternatif sahnelerden, apartman dairelerine kadar yüreği tiyatro dolu tüm tiyatro emekçileri adına kabule diyorum. Başımın üstünde yeri var. Kavuğun emanetçisi olarak bir sonraki meslektaşıma emanet edene kadar son sözüm, 'hak dostum hak' şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal