Düğünde Dua Okurken Kalp Krizi Geçirip Hayatını Kaybetti!

İstanbul’da meydana gelen olayda, düğünde dua okuyan 90 yaşındaki Hüseyin Erdoğan, kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

03.11.2021-17:13 - (Son Güncelleme: 03.11.2021-17:13)

İstanbul’da yaşanan olayda, Hüseyin Erdoğan katıldığı bir düğün esnasında genç çiftler için dua ederken kalp krizi geçirip vefat etti. Erdoğan’ın son anları düğüne katılan kişiler tarafından kaydedildi.

HÜSEYİN ERDOĞAN TÜM MÜDAHALELERE RAĞMEN KURTARILAMADI

Aslen Tunceli’li olan ve önemli Alevi ocaklarının Dedeliğini yapan Hüseyin Erdoğan (90) evlenen genç çiftler için dua ettiği sırada fenalaştı. Kalp krizi geçirdiği anlaşılan Hüseyin Erdoğan, çağrılan ambulans ile hastaneye kaldırıldı. Ambulans ve hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Hüseyin Erdoğan hayatını kaybetti.

ÖLÜM ANI CEP TELEFONU KAMERALARI TARAFINDAN KAYDEDİLDİ

Hüseyin Erdoğan’ın ölüm anı düğüne katılan davetliler tarafından anbean kaydedildi. Hüseyin Erdoğan’ın cenazesi ise, Tunceli'nin Pertek ilçesinde bulunan cemevinde Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan, ailesi, kurum amirleri ve bölgenin vatandaşları tarafından kılınan cenaze merasiminin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

KALP KRİZİ BELİRTİLERİ NELERDİR?

Kalp krizinin en önemli belirtisi, şiddetli kalp ağrısıdır. Göğüste, sol kolda, sırtta, mide bölgesinden çeneye doğru yayılan kalp ağrıları kalp krizinin habercisi sayılır. Kalp Krizi Belirtileri ve Korunma Yolları Nelerdir? Kriz Anında Müdahale Yöntemleri Nelerdir? İşte tüm merak edilenler haberimizde...

Göğüs ağrısı, nefes darlığı, terleme ve bulantı kalp krizinin en önemli belirtileridir. Bununla birlikte farkına varılmadan ve herhangi bir ağrı hissedilmeden de kalp krizi gerçekleşebilir. Belirti vermeden yaşanan kalp krizleri ölümcül olabilmektedir. Kalp ağrısı gibi belirtiler ortaya çıkar çıkmaz kişinin tam donanımlı bir hastaneye başvurması ve sağlık yardımı alması ise oldukça mühimdir.

En belirgin kalp krizi belirtilerini şu şekilde sıralayabiliriz;

- Göğüs ağrısı

- Nefes darlığı

- Çarpıntı

- Kolay yorulma

- Bazen önemli kalp-damar hastalığı olmasına rağmen hiç şikayet olmayabilir

- Kalp krizi

- Ani ölüm

KALP KRİZİ RİSKİ NASIL AZALTILIR?

Sağlıklı bir beslenme tarzının ilaçlardan çok daha fazla etkili olacağını söyleyen uzmanlar, portakal, bitter çikolata, kırmızı şarap, lahana, sarımsak, sardalya, mercimek, nar ve bademin kalp krizi riskini azaltmada en etkili yiyecekler olduğunu söyledi. Harvard Üniversitesi’nin yaptığı çalışmalar, kalp krizi riskinin doğru bir beslenme tarzıyla yüzde 70 oranında azaltılabildiğini gösteriyor. Beslenme kürsüsü başkanı Doktor Walter Willet, kalp ilaçlarının kalp krizi riskini yalnızca yüzde 25-30 azalttığını en önemli etkenin doğru beslenme olduğunu dile getiriyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal