Dudak Makyajı Nasıl Yapılmalıdır?

Dudak makyajı nasıl yapılır? Dudak çizgisi nasıl çizilir? Dudakları dolgun göstermek için dudak kalemi nasıl sürülür? Dudak nemlendirme ve nötrleme gibi konuları sizler için derledik. İşte detaylar...

16.06.2020-14:57 - (Son Güncelleme: 16.06.2020-14:52) Dudak Makyajı Nasıl Yapılmalıdır?
Peeling: Dudaklar, yüzümüzde en çok kurumaya yatkın bölgedir ve peeling uygulanmadığı zaman pul pul olur. Dudak makyajı olsun olmasın, dudaklar ne kadar pürüzsüz ve yumuşak olursa o kadar güzel görünür. Kurumuş dudaklar pütür pütür ve yara gibi görünen bir yüzeye sahip olduğu için ışıltıyı yansıtamaz ve üzerine hangi dudak için kullanılan malzemeyi sürerseniz sürün, istediğin kadar güzel olmaz. Bu yüzden önce dudakların üzerindeki ölü tabakadan tamamen kurtulmak gerekir şekerli bir peeling ya da suyla ıslatılmış yumuşak uçlu bir diş fırçası ile yardımıyla dudakları temizleyip peeling yapılabilir. Dairesel hareketlerle dudaklara masaj yapıp yeniden canlandırabilirsiniz. Dudaklar masaj yapılan esnada kan dolaşımını hızlandırıp istenilen pembe görüntüyü alacaktır.
Nemlendirme: Kusursuz bir dudak makyajının en önemli kuralı nemlendirmedir. Kuru ve donuk dudaklar rahatsız edicidir. Dudaklarınıza peeling yaptıktan sonra renksiz ruj ya da balm kullanabilirsiniz.
Nötrleme: Dudak makyajı hileleri yaparken önceliğimiz dudak çizgisini yok etmektir. Cilt ile aynı tonda bir kapatıcı dudaklara uygulanabilir.
Kontürleme: Dudaklara gölgeleme işlemi uygulamak için yüze yapılan kontür işlemi sırasında elmacık kemiklerinin altına koyu tonda kontür yapıp bu bölge ortaya çıkarılabilirsiniz. Bunun için içinde kızıllık ve turunculuk olmayan soğuk tonlu bir bronzer ya da allık kullanılabilir. Üst dudağın üzerine, burun ile dudak ayrımında kalan bölgeye ve alt dudağının doğal kıvrımının tam altına hafif bir geçiş uygulanır. Aydınlatma: Aaydınlatma işlemini de kontür gibi dudaklarınıza uygulayabilirsiniz. Yüzün ve dudakların en uç kısımlarına aydınlatıcı sürülebilir. Üst dudağın sivri uçlarına krem ya da toz aydınlatıcı uygulayabilirsiniz. Yapacağınız işlem dudakların daha kalkık ve büyük görünmesine sebep olacaktır.
Dudak Çizgisi Çizme: Kullanacağınız ruj ve kalem aynı renklerde ya da uyumlu olmalıdır. Başlangıçta doğal renkler kullanarak NUDE yöntemi ile işlem uygulamanız daha yararlı olacaktır.
Bu yöntemi birkaç kez denedikten sonra koyu renklere geçiş yapmanız daha kolay olacaktır.
Dudakları Dolgun Göstermek İçin Dudak Kalemi Nasıl Sürülür?
Dudaklarınızın hafifçe dışına çıkaracak dudak çervenizi çerçevelemeniz gerekmektedir. Dudak kaleminin rengi rujdan bir tık daha koyu olursa dudak daha büyük görünecektir. Çok renk farkı ya da koyuluk olması halinde bir anda 90’lı yıllara kadar gitmeniz mümkündür. Dudak kalemini sürdükten sonra parmağınızın ucuyla dağıtmanız çok daha doğal bir görünüm vereceği için bu tekniği kullanabilirsiniz. Kimse dudağını daha büyük ve dolgun göstermeye çalıştığı anlaşılsın istemez. Bunu çok dikkatlice ve ustalıkla yapmanız gerekmektedir. Birçok deneme yapıp kendinize uygun tonları bulmanız mümkündür, ilk seferde başarısız olabilirsiniz fakat ten renginize ve yüzünüze yakışan tonlara dikkat edip fikir alırsanız kendinize uygun rengi bulup dilediğiniz dudak makyajını uygun malzemelerle gerçekleştirebilirsiniz. Kesinlikle çok kimyasallı, merdiven altı ürünlerden kaçınmalısınız.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal