Dudak Bakım Önerileri

Dudak Bakımında Neleri Bilmeliyiz? Dudak Kurumasının Önüne Nasıl Geçilir? Ruj Kullanmanın Zararları Neler? Dudak Dolgunlaştırmak için Ne Kullanılmalı?

16.06.2020-14:51 - (Son Güncelleme: 16.06.2020-14:45) Dudak Bakım Önerileri
Pürüzsüz dudaklara sahip olmak ve rujların kusursuz görünmesi için dudak bakımını ihmal etmemeniz gerekiyor. Dudaklar mevsim değişiklikleri, kullanılan kalitesi kozmetik ürünler sebebiyle zarar görebilir. Kurumuş ve çatlamış dudaklara sebep olmamak için dikkat etmeniz gereken noktalar vardır. Dudak bakım önerileri ve bilmeniz gereken püf noktaları haberimizde bulabilirsiniz.
Dudak Bakımında Neleri Bilmeliyiz?
Pürüzsüz dudaklara sahip olmak dikkatlerin dudaklarınızda toplanmasını sağlar. Gülüşünü dahi değiştirecek dudaklara sahip olmak için günlük hayatta dikkat etmeniz gereken püf noktalar vardır.
• Pürüzsüz dudaklara sahip olmak için dudaklarınızı dilinizle ıslatmayın. Islak kalan dudaklar kuruyabilir ve çatlayabilir.
• Dudaklarınızı ısırmak gibi bir alışkanlığınız varsa zarar verdiğinizin farkına varmanız gerekiyor. Isırılan dudaklar, bir süre sonra pul pul soyulabilir. Aynı zamanda renk tonunun dengesini de bozabilirsiniz.
• Dudaklar mevsim şartlarına göre kurur ve çatlar. Hem yaz hem kış aylarında dudaklarınızı nemlendirmeniz gerekiyor.
• Vücudunuzun susuz kalması dudakların çatlamasına sebep olacaktır.
• Dudak bakım ürünleri seçiminiz doğru olduğu sürece tüm sorunların önüne geçebilirsiniz. E vitamini ve aloe vera içeren dudak bakım ürünleri kullanın.
• Dudak bakımı için doğal yağlar kullanabilir ve pürüzsüz görünmesini sağlayabilirsiniz.
Dudak Kurumasının Önüne Nasıl Geçilir?
Dudak kuruması farklı sebeplere bağlı olabilir. Mevsim şartları, dudakların susuz kalması ve vücudun susuz kalması gibi sebeplerden dudaklarınız kurur. Hassas dudaklara sahipseniz stresli bir gün geçirmeniz dudaklarda kuruma ve çatlama olmasına sebep olabilir. Dudak bakım önerileri ile pürüzsüz dudaklara sahip olmanız oldukça kolay. Kurumaların önüne geçmek için öncelikle bol bol su tüketmeniz gerekiyor. Dudakların da neme ihtiyaç duyduğunu bilmelisiniz. Dudak bakımı için özel yağlar ve kremler kullanmalısınız. E vitamini dudak kurumasının önüne geçmek için en doğru seçim olacaktır.
Dudak bakım kremleri alırken içeriğinde doğal yağlar olmasına dikkat edebilir veya doğal yağlarla evde bakım yapabilirsiniz. Dudaklarınız çok sık kuruyorsa zeytinyağı ve badem yağını direkt dudaklarınıza sürebilirsiniz. Evde dudak bakımı yapmak için bal ve zeytinyağını karıştırarak masaj yapabilirsiniz. Bal, dudakların hacimli ve pürüzsüz görünmesini sağlayacaktır. Zeytinyağı ise doğal bir parlaklık kazanmasını sağlayacaktır.
Ruj Kullanmanın Zararları Neler?
Dudak bakımını ne kadar dikkat etseniz de kullandığınız kozmetik ürünleri pürüzsüz görünmesinin önüne geçebilir. Dudakların kuruması ve çatlamasının sebebi ruj kullanmanızdan kaynaklanıyor olabilir. Özellikle mat rujlar tercih ediyorsanız dudaklarınıza yarattığı etkiyi hissedebilirsiniz. Ruj seçiminizi mümkün olduğunca doğal ürünler içeren markalardan yana yapmalısınız. Ucuz kozmetik ürünleri dudaklarınıza gözle görünen zararlara sebep olduğu gibi cilt kanserine dahi yol açabilir.
Dudak Dolgunlaştırmak için Ne Kullanılmalı?
Dolgun ve pürüzsüz dudaklara sahip olmak için dudak bakım önerileri ile istediğiniz görünümü elde edebilirsiniz. Evde yapabileceğiniz kolay bir karışımla dudakların dolgun göstermek mümkün. Bal, karabiber yağı ve badem yağı karıştırın ve dudaklarınıza masaj yaparak uygulayın. Haftada 3 kez yaparak istediğiniz dudaklara kavuşabilirsiniz.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal