Doğru Maşa Nasıl Yapılır?

Doğru maşa nasıl yapılır? Hangi maşaları tercih etmek gerekiyor? Maşa çeşitleri nelerdir? Maşa Çeşitleri Nelerdir? Düzleştirici ile nasıl maşa yapılır? Doğal görünen maşa nasıl yapılır?

16.06.2020-14:37 - (Son Güncelleme: 16.06.2020-14:34) Doğru Maşa Nasıl Yapılır?
Maşa, dalgalı saçlar elde etmek için ısıtıcı yardımı ile şekil verdiğimiz saç aletidir. Geçmişten bu yana kullanabileceğiniz maşa çeşitleri arttığı için isterseniz kıvırcık saçlara sahip olabilir veya doğal görünen su dalgası yapabilirsiniz. Bunun için ayrı maşalar almanıza gerek kalmadan doğru teknikleri uygulayarak istediğiniz görünümü elde etmeniz mümkün. Peki, doğru maşa nasıl yapılır? Hangi maşaları tercih etmek gerekiyor? İşte bilmek isteyeceğiniz tüm detaylar.
Maşa Çeşitleri Nelerdir?
Maşa yapmadan nasıl olacağına karar vererek doğru teknikleri uygulamanız gerekiyor. Günlük hayatta kullanmak için doğal görünmek isterken düğün maşası yapabilirsiniz. Maşa modelleri; 13 mm, 18/9 mm, 19 mm, 25 mm, 32 mm gibi farklı kalınlıklara sahiptir. Kıvırcık saç istiyorsanız 13 mm olan en ince uçlu maşaları kullanmanız gerekiyor. Bu maşalarla istediğiniz görünümü kazanmak için saçın ucundan dibine kadar saçlarınızı sarmalısınız. Kısa saçlar için kolay yapılan bir işlem olsa da uzun saçlarla saçın tamamını sarmak zor olabiliyor. Bunun için yapmanız gereken saçı kalın olmayacak şekilde üst üste sarmak.
Sıkı bukleler elde etmek istiyorsanız 19 mm’lik saç maşaları kullanmalısınız. Sıkı dalgalar elde edeceğiniz için maşa yaptıktan sonra doğal bir görünüm verebilirsiniz. Tüm saçları ayrı ayrı maşaladıktan sonra elinizle uçlarını açarak doğal görünmesini sağlayabilirsiniz. Doğal görünen ve yapımı kolay olan maşalı saçlar elde etmek istiyorsanız 25 mm’lik saç maşaları alabilirsiniz. Bu maşalar günlük hayatta saçlarınızı dalgalı kullanmak için uygundur. Hacimli saçlara sahip olmak için seçiminizi 38 mm’lik maşalardan yana kullanabilirsiniz.
Düzleştirici ile Nasıl Maşa Yapılır?
Doğru maşa nasıl yapılır; istediğiniz maşa modeline karar verdikten sonra hem maşa hem de düzleştirici ile farklı işlemler uygulayabilirsiniz. Maşa kullanarak dalgalı saçlar elde etmek hem zor hem de saça daha fazla ısı vermesinden dolayı zararlıdır. Günlük hayatta dalgalı saçlar kullanmak istiyorsanız düzleştirici ile maşa yapabilirsiniz. Kolay yöntemleri sayesinde 15 dakikada doğal dalgalar elde etmeniz mümkün.
Saçların doğal görünmesi için üstler hafif maşalı, altlar bukleli olmalıdır. Bunun için saçınızı yukardan sıkıca toplayın. Topladığınız saçları 4-5 parça olarak ayırın ve mini tokalarla tutturarak maşa yapmaya başlayın. Topladığınız saç bölümünün en üstünden başlayarak düzleştirici arasına yerleştirin. Düzleştiriciyi kapatın ve elinizle döndürerek aşağı doğru kıvrımlı bir şekilde indirin. Böylece istediğiniz doğal dalgalı görünümü elde edebilirsiniz. Düzleştirici ile maşa yapmak hem kolay hem de saça daha az zarar veren bir yöntemdir.
Doğal Görünen Maşa Nasıl Yapılır?
Doğru maşa nasıl yapılır; doğru maşa saçları yapay göstermeyen, kalıp gibi durmayan maşalar olmalı. Dalgalı saç elde etmek istiyorsanız seçiminiz 25 mm’lik maşalardan yana olmalı. İnce uçlu maşa kullanıyorsanız da doğal görünmesi için farklı yollar izleyebilirsiniz. Maşa yaptıktan sonra mutlaka bukleleri açmanız gerekiyor. Bunun için tarak yerine elinizi kullanın. Saç spreyi veya şeklini koruyarak dondurucular yerine saç kremleri ile alttan üste saçınızı sıkın. Böylece istediğiniz görünümü kazanabilirsiniz.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal