Dudak Kuruması Kovid-19 Belirtisi Olabilir

Koronavirüsün az bilinen bir semptomu ortaya çıktı! Uzmanlar, yapılan yeni bir araştırmayla, kabuklanmış ve kurumuş dudakların ya da bu yönde bir hissin koronavirüs belirtisi olduğunu açıkladı.

06.11.2020-10:46 - (Son Güncelleme: 06.11.2020-11:05) Dudak Kuruması Kovid-19 Belirtisi Olabilir

CHIP'te yer alan habere göre, tüm dünyayı saran yeni tip koronavirüs salgınında virüsün yeni bir semptomu ortaya çıktı. Yapılan bir araştırma sonucuna göre, virüs bulaşan kişilerin ateş ve öksürük gibi semptomlarına ek olarak dudaklarda kabuklanma ve kuruluk gibi etkilerinde olduğu görüldü.

CİLTTE DE SEMPTOM OLUŞABİLİYOR

İngiliz Dermatologlar Derneği yapılan araştırma sonuçlarıyla ilgili, ‘Kovid-19 salgını sırasında, sağlık kurumları tarafından listelenen ana ateş ve öksürük semptomlarına ek olarak, virüsü olan kişilerin ciltlerinde de semptomlar geliştirebileceği açıkça ortaya çıktı’ dedi.

YÜZDE 20 ORANINDA ETKİLENİYOR

Bu semptom Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri’nin (CDC) internet sitesinde resmi bir semptom olarak listeye eklenmemiş olsa da, Çin ve Avrupa'dan gelen raporlar, Kovid-19 vakalarının yüzde 20'sinin cildinin etkilenebileceğini gözler önüne serdi. Aynı zamanda yapılan bir ankete katılanların yüzde 75'inin koronavirüs semptomu olarak çatlak ya da kuru dudaklar yaşadığını ortaya çıkardı.

DUDAKTA AĞRIYA NEDEN OLABİLİR

İngiliz Dermatologlar Derneği, ‘Bu virüs, birçok bağışıklık reaksiyonunu tetiklediğinden, cildin de etkilenmesi şaşırtıcı değil. Dudaklar iyileştikçe ağrıyabilir ve kuru ve pullu hale gelebilir. Ağız içinde de ağrı oluşabilir’ ifadelerini kullandı.

HER DUDAK KURULUĞU KOVID-19 DEĞİLDİR

Yalnızca kuru ve çatlamış dudaklara sahip olmanız, Kovid-19’a yakalandığınız anlamına gelmiyor. Kuru dudaklar, sadece virüslerle değil, birçok şeyle alakalı yaygın bir sorundur. Hava durumu, dudakların çok fazla yalanması ve hatta bazı ilaçlarda dudakların kuruyup çatlamasına neden olur.

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ DE ETKİLEYEBİLİR

Özellikle soğuk kış günlerinde, iklim değişikliği nedeniyle dudaklar daha fazla kurumaya, çatlamaya başlar. Bu durumu gün boyunca dudak kremi kullanarak, bol su içerek ve hatta geceleri odanızda nemlendirici kullanarak tedavi edebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal