DSÖ’den yeni salgın uyarısı: 66 çocuk hayatını kaybetti! 4 şurup için uyarı geldi

Gambiya’da tespit edilen böbrek yetmezliği salgını konusunda Dünya Sağlık Örgütü’nden (DSÖ) önemli bir açıklama geldi. DSÖ, salgın sebebiyle 66 çocuğun yaşamını yitirdiğini duyururken, Hindistan menşeili 4 şurup konusunda uyarı yaptı. Detaylar haberimizde...

06.10.2022-11:02 - (Son Güncelleme: 06.10.2022-15:56) DSÖ’den yeni salgın uyarısı: 66 çocuk hayatını kaybetti! 4 şurup için uyarı geldi

Dünya Sağlık Örgütü’nden (DSÖ), ilk olarak Gambiya’da tespit edilen böbrek yetmezliği salgını konusunda önemli bir açıklama geldi. Salgın sebebiyle 66 çocuğun yaşamını yitirdiğini duyuran DSÖ, Hindistan menşeli ve potansiyel olarak bağlantılı olan 4 ilaç için tıbbi ürün uyarısı yaptı. 

4 şurup için uyarı geldi

Resmi Twitter hesabı üzerinden konu hakkında bir açıklama yapan DSÖ, ‘’4 ilaç, Hindistan'da Maiden Pharmaceuticals Limited tarafından üretilen öksürük ve soğuk algınlığı şurubu. DSÖ, Hindistan'daki şirket ve düzenleyici makamlarla daha fazla araştırma yürütüyor." ifadelerine yer verdi.

DSÖ Gambiya

Ülke dışına yayılmış olabilir

İlaçların şu ana kadar sadece Gambiya’da tespit edildiğini vurgulayan DSÖ, buna rağmen söz konusu ilaçların ülke dışına da dağıtılabileceği ihtimalinin de göz önüne alınması gerektiği konusunda uyardı. 

DSÖ ayrıca tüm ülkeleri hastalara daha fazla zarar vermemek için bu ürünleri tespit etmeye ve dolaşımdan çıkarmaya çağırdı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal