DSÖ Açıkladı: Bu İlaç Koronavirüsten Kurtaracak

Tüm dünyanın bir süredir mücadele ettiği koronavirüs salgınına karşı, Dünya Sağlık Örgütü’nün yaptığı tavsiye herkesi sevindirdi. DSÖ salgınla mücadele hayat kurtarıcı ilaç önerisinde bulundu.

08.07.2021-13:20 - (Son Güncelleme: 09.07.2021-08:38)

Tüm ülkeler son yılların en zorlu sürecini Kovid-19 salgını salgınıyla yaşadı. Birçok kişinin hayatını kaybettiği salgında, DSÖ’nün yaptığı açıklama gönüllere su serpti. Yapılan açıklamada salgın tedavisinde kullanılabilecek ‘hayat kurtarıcı’ ilaç tavsiyesinde bulunuldu. 

KOVİD-19 İÇİN İLAÇ TAVSİYESİ

DSÖ, dünya genelinde koronavirüs bakım kılavuzunu yeniledi. Yenilenen kılavuzda, ağır vakalar için interlökin-6 reseptör blokerleri grubundaki ilaçların hayat kurtardığını yer aldı. 

Salgınla mücadelede, ) interlökin-6 reseptör blokerleri grubundaki ilaçların ‘kortikosteroid’ ile birlikte kullanıldığında ağır ve kritik vakalarda, oldukça olumlu sonuçlar verebileceği ifade edildi. 

Yapılan araştırmalar doğrultusunda, elde edilen verilerin, ilaçlar üzerinde yapılan çalışmaların en kapsamlı hali olduğunu ifade eden DSÖ, 27 klinik araştırmaya katılan 10 binden fazla hastadan elde edilen verilerin dikkate alındığını belirtti.

Yapılan son çalışmalar sonrasında, 2020 yılının Eylül ayında kortikosteroidler önerilmesinin ardından, salgınla mücadelede tespit edilen ilk ilaç olduğuna dikkat çekildi. 

Koronavirüs salgınını ağır geçiren hastalarda bağışıklık sisteminin deforme olduğu, fakat interlökin-6 bloke edici ilaçlar olan ‘tocilizumab ve sarilumab’ ilaçları ortaya çıkan bu tahribatı azalttığı ve hastanın zarar görmesini engellediği açıklandı.

Açıklamanın devamında ise ilaçların kullanımın ölüm oranlarını yüzde 13 azalttığı, gözlemlenen bu durumun bin hasta için 15 daha az ölüm ve her bin kritik hasta için 28 daha az ölüm olacağı anlamına geleceğine dikkat çekildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal