Döviz artışı fırsatçıları harekete geçirdi: Ev ve dükkan fiyatlarında fahiş zam

Döviz ve altın fiyatlarında yaşanan yükselişi fırsat bilen mülk sahipleri, dükkan ve ev fiyatlarını artırdı. Emlakçılar ise artık saatlik olarak fiyat değiştirmeye başladı. İşte detaylar...

12.06.2023-10:42 - (Son Güncelleme: 12.06.2023-17:20)

Döviz kurunda yaşanan artış konut fiyatlarını da ciddi şekilde etkiledi. Fiyatların artışı hem emlakçıların hem de vatandaşlarının hevesini kursağında bırakırken, fiyatlar artık aylık yerine günlük hatta saatlik olarak değişmeye başladı. 

6 milyon TL zam yaptılar

Nisan ayında 8 milyon 300 bin lira olan bir dairenin fiyatı artan fiyatlar sonrası 9 milyon liraya çıktı. Şubat ayında 30 milyon TL olan bir dükkanın güncel fiyatı ise 36 milyon TL’ye yükseldi.

Konut Fiyatları

Mecburen fiyatları güncelliyoruz

Show Haber’e göre bir emlakçı "20 tane ilanımız varsa 10 tanesi fiyat değişikliğine gitti. Mülk sahiplerimiz 'fiyatları değiştirelim, güncelleyelim' diye aramaya başladı. Tam rahatladık deyip fiyatlar yüzde 10-15 düşmüş derken döviz yükselmeye başladı" dedi. Bir başka emlakçı ise "Fiyatlarda yüzde 10 gibi bir hareketlilik gözüküyor. Mecburen mal sahibinin söylediği rakamlara göre dövizin artmasıyla birlikte güncelliyoruz" diye konuştu.

Vatandaşlar da artan fiyatlara isyan etti. Bir vatandaş, 'Bu kadar artmış olmasına imkan yok' dedi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal