Asgari ücret zammı belli oldu mu, yüzde kaç olacak? Asgari Ücret Tespit Komisyonu ne zaman toplanıyor?

Milyonlarca vatandaş önümüzdeki ay kesin olarak belirlenecek olan asgari ücret zammının ne kadar olacağını merak ediyor. Hükümetin 500 dolar sinyali sonrası heyecanlanan çalışanlar Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ilk toplantı tarihini öğrenmek istiyor. Peki Asgari ücret zammı belli oldu mu, yüzde kaç olacak? Asgari Ücret Tespit Komisyonu ne zaman toplanıyor? Soruların yanıtı haberimizde...

11.06.2023-15:59 - (Son Güncelleme: 11.06.2023-15:59)

Eski Çalışma Bakanı Vedat Bilgin tarafından yapılan '500 dolar civarı' açıklaması sonrası asgari ücret konusunda yapılan araştırmalar hızlandı. Kulislerde yapılan konuşmalara göre enflasyon ve hayat pahalılığı göz önünde bulundurularak bir artışa gidilecek. Yapılacak olan zammı görüşecek olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ilk toplantı tarihini öğrenmek isteyenler arama motorları üzerinden araştırmalarına devam ediyor. Peki Asgari ücret zammı belli oldu mu, yüzde kaç olacak? Asgari Ücret Tespit Komisyonu ne zaman toplanıyor?

Asgari ücret zammı belli oldu mu?

Asgari ücret zammı için ilk toplantı önümüzdeki hafta gerçekleştirilecek.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu net 8 bin 506 lira olarak uygulanan mevcut rakama yapılacak ara zammı görüşecek.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantı tarihi 13 Haziran 2023 olarak duyuruldu.

Asgari Ücret Zammı 2023

Bilindiği üzere konuya dair işçi tarafından ilk açıklama DİSK'ten gelmişti. DİSK 16 bin liraya işaret edilmişti. İşveren ise 'enflasyon farkı' önerisinde bulunmuştu.

Show Haber'de yer alan habere göre; asgari ücrette yüzde 30'luk zam oranı öne çıkarken, eğer yüzde 30'luk bir zam yapılırsa yeni asgari ücret 11 bin 050 lira olacak. SGK Uzmanı Özgür Erdursun, asgari ücrete yapılacak zam ile ilgili konuştu.

Asgari ücret 12 bin TL olur mu?

Sözcü TV'de konuşan Erdursun, "Asgari ücrete yapılacak zam oranı şu anda belli. Asgari ücreti 12 bin TL yapacaklar" ifadelerini kullandı.

Asgari ücret müzakereleri başlıyor

"Asgari ücret müzakereleri başlayacak. Yaşanan ekonomik gelişmeler değerlendirilecek ve uzlaşmayla sonuçlandırılacak" diyen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ise şu açıklamayı yaptı:

"Bir uzlaşmayla bir sonuç çıkacak. Detayları tartışmanın bir anlamı yok. Bu müzakerelerin sonucu için şimdiden ben hayırlı olsun diyorum. AK Parti’nin kurulduğu günden bu yana felsefesi hep şu olmuştur: Çalışanları enflasyona ezdirmemek, her zaman onların yanında olmak. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu temel bir ilkesidir. Yeni bir hadise değildir. İktidara geldiğimiz günden beri hep bu politikayı izledik. Bundan sonra da aynı doğrultuda devam edeceğiz"

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal