Domuzdan kalp nakli yapılan adamın akıbeti belli oldu! Haberi doktoru duyurdu!

İki ay önce, tıp tarihinde bir ilk gerçekleştirilmişti. Buna göre ilk kez gerçekleştirilen bir operasyon ile domuzdan kalp nakli yapılan David Bennett'in, hayatını kaybettiği açıklandı. Dış basında yer alan haberlere göre, 7 Ocak'ta domuz kalbi nakli yapılan David Bennett'in sağlık durumu son günlerde iyice kötüye gitmeye başladı. Maryland Üniversitesi Hastanesi, Bennett'in bugün öldüğünü ancak ölüm nedeninin henüz tam olarak bilinmediğini duyurdu.

10.03.2022-14:59 - (Son Güncelleme: 10.03.2022-14:59) Domuzdan kalp nakli yapılan adamın akıbeti belli oldu! Haberi doktoru duyurdu!

Hastane sözcüsü Deborah Kotz, ölüm saatinde herhangi geçerli bir sebep bulunmadığını, araştırmacıların Bennett'in ölümünün detaylarını inceleyerek, sonuçları hakemli bir dergide yayımlayacaklarını ifade etti. Kalp nakli ameliyatını yapan Dr. Bartley Griffith yaptığı açıklamada, Bennett'in sonuna kadar savaşan cesur bir hasta olduğunu, ölümünden dolayı büyük üzüntü duyduklarını söyledi.

Bu deneylere devam edilecek

Türler arası organ nakli uzmanı ve hastanın iyileşme sürecinde rol alan Dr. Muhammad Mohiuddin de bir açıklama yaptı. Mohiuddin, bağışıklık sistemi yeteri kadar bastırıldığında genetik olarak değiştirilmiş domuz kalbinin insan vücudunda iyi çalıştığını öğrendiklerini ifade etti. Mohiuddin, türler arası organ nakli konusunda iyimser olduklarını ve klinik deneylere devam edeceklerinin altını çizdi.

Bu deneylere devam edilecek

Ne olmuştu?

Kalp krizi geçmişi ve düzensiz kalp atışları nedeniyle insan kalbi nakledilemeyen Bennett'e 7 Ocak'ta, hücrelerinde aşırı hızlı organ reddinden sorumlu olan bir şekeri çıkarmak amacıyla gen düzenlemesi yapılmış bir domuzun kalbi nakledilmişti. İlk defa yapılan ve deneysel olarak geçen ameliyattan 3 gün sonra hastanın durumunun iyi olduğu söylenmişti. Bennett ameliyat sonrası yaptığı açıklamada "Ya ölecektim ya da bu ameliyatı olacaktım." şeklinde konuşmuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal