20.01.2022-12:25 (Son Güncelleme:26.01.2022-17:31)


1

FUTBOLCUNUN HAYATI

FUTBOLCUNUN HAYATI

Domagoj Vida, 29 Nisan 1989 tarihinde o zamanki adıyla Yugoslavya'nın başkenti Osijek'de doğmuştur. Futbola ise ilk olarak NK Osijek takımının altyapısında başladı. Bu takımda sergilediği etkili performansla A takıma yükselme başarısı gösterdi. NK Osijek takımının ardından Leverkusen'a transfer oldu. Leverkusen sonrası ise ülkesinin köklü takımlarından Dinamo Zagrep'in yolunu tuttu. Yıldız futbolcu kariyer çıkışını ise Ukrayna'nın Dynamo Kyiv takımında gerçekleştirdi. Futbolcu 4 Ocak 2018 tarihinde Beşiktaş'a transfer olmuştur. Şuan Beşiktaş'ın güncel futbolcusudur. Ayrıca Hırvatistan Milli Takımı'nın güncel futbolcusudur.



2

HANGİ TAKIMLARDA OYNADI?

HANGİ TAKIMLARDA OYNADI?

Futbolcu kariyerinde sırasıyla NK Osijek, Leverkusen, Dinamo Zagrep, Dynamo Kyiv takımlarında oynamıştır. Şimdi ise Beşiktaş'ın formasını terletmektedir.



3

HANGİ MEVKİDE OYNUYOR?

HANGİ MEVKİDE OYNUYOR?

Futbolcunun ana mevkisi stoper olmakla beraber sağ pozisyonunda da görev alabilmektedir.



4

BAŞARILARI NEDİR?

BAŞARILARI NEDİR?

Yıldız futbolcu Beşiktaş ile 1 kez Türkiye Kupası, 1 kez Türkiye Süper Kupası ve 1 kez Türkiye Süper Lig'ini kazanmıştır. Dynamo Kiev ile ise 2 kez Ukrayna Şampiyonlu'ğu sevinci ve 2 kez Ukrayna Kupası'nı kazanmıştır. Ayrıca Dinamo Zagrep ile 2 kez Hırvat Ligi'ni kazanmanın mutluluğunu yaşamıştır. Ayrıca futbolcu Hırvatistan Milli Takımı'nın 2018 Dünya Kupası 2. liğinde kadrodaki isimlerden birisidir.



5

KAÇ YAŞINDADIR?

KAÇ YAŞINDADIR?

Beşiktaş'ın yıldız futbolcusu Domagoj Vida 29 Nisan 1989 doğumludur. Yani 32 yaşındadır.



6

BOYU NEDİR?

BOYU NEDİR?

Vida'nın boyu 1.84'dür.



7

NERELİDİR?

NERELİDİR?

Beşiktaş'ın yıldız stoperi Domagoj Vida Hırvatistanlı'dır. Kendisi Hırvatistan Milli Takımı'nın da güncel futbolcusudur.



8

Yıldız futbolcunun eşi Ivana Vida'dır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR