Dolar ve Euro bugün yükseldi mi, düştü mü? Döviz kuru fiyatları kaç TL? 12 Mart 2024 dolar, Euro ve sterlin fiyatları

Yatırımcılar başta olmak üzere milyonlarca vatandaş, döviz kuru fiyatlarının 12 Mart 2024 Salı günü ne kadar olduğunu merak ediyor. Ekonomiyi doğrudan etkileyen dolar ve Euro’nun TL karşısında değer kazanıp kazanmadığı araştırılıyor. Peki Dolar ve Euro bugün yükseldi mi, düştü mü? Döviz kuru fiyatları kaç TL? İşte 12 Mart 2024 dolar, Euro ve sterlin fiyatları…

12.03.2024-12:44 - (Son Güncelleme: 12.03.2024-12:44)

Güncel Dolar, Euro ve sterlin fiyatı yatırımcılar tarafından anlık olarak takip ediliyor. Günlük hayatta satın aldığımız ve bir ham maddesi yurt dışından gelen ürünlerin fiyatlarını da etkileyen döviz kuru fiyatlarının bugün ne kadar olduğunu öğrenmek için haberimize göz atabilirsiniz. Peki Dolar ve Euro bugün yükseldi mi, düştü mü? Döviz kuru fiyatları kaç TL? 

Merkez Bankası’ndan yeni döviz kuru hamlesi

Dolardaki dalgalanmanın vatandaşın endişelerini hafifletmeye yönelik çabalarıyla bilinen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Döviz piyasasında son dönemde yaşanan dalgalanmanın geçici olduğu değerlendirilmelidir. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, elindeki tüm araçları kullanarak enflasyon beklentilerini sabitleme kararlılığındadır.” şeklinde açıklamalarda bulundu. 

Dolar ve Euro bugün yükseldi mi, düştü mü? Döviz kuru fiyatları kaç TL? 12 Mart 2024 dolar, Euro ve sterlin fiyatları

Merkez Bankası'nın doları kontrol altında tutma amacıyla rezerv eritmeye devam etmesinin yanı sıra faiz artışı gündeme geldi. Merkez Bankası, 21 Mart'ta seçim öncesi son faiz kararını açıklayacak, ancak beklenti faizleri sabit tutması yönünde. Deutsche Bank ise Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın bu ay içinde 500 baz puan faiz artışını 'yüksek ihtimal' olarak gördüğünü açıkladı. Analistler, bu durumu Merkez Bankası'nın seçim öncesinde dolara karşı atacağı son darbe olarak yorumladı. Yerel seçimlerden sonra sert bir yükseliş beklemeyen analistler, yaz aylarında doların 35 TL'yi bulmasını bekliyor.

12 Mart 2024 dolar, Euro ve sterlin fiyatları kaç TL?

Dolar/TL, güne artışla başlayarak 32,0450 seviyesinden işlem görmeye başladı. Euro/TL ise yüzde 0,1'lik bir azalışla 35,0280 seviyesinde işlem görüyor. Sterlin/TL ise yüzde 0,3'lük bir değer kaybıyla 40,9980 seviyesinden satılıyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal