Belediye otobüsü ve tır çarpıştı: 1 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda yaralı var

İzmir Gaziemir ilçesinde, seyir halindeki belediye otobüsü ile şerit ihlali yaptığı iddia edilen bir tırın çarpışması sonucu meydana gelen kaza, bir yolcunun hayatını kaybetmesine ve üç yolcunun yaralanmasına neden oldu.

12.03.2024-12:26 - (Son Güncelleme: 12.03.2024-12:51) Belediye otobüsü ve tır çarpıştı: 1 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda yaralı var

İzmir Gaziemir ilçesinde, sabah saatlerinde meydana gelen trafik kazası, bir belediye otobüsü ile bir tırın karıştığı çarpışma sonucu yaşandı. Kazada bir yolcu hayatını kaybederken, üç yolcu da yaralandı. Olay, Gaziemir Sarnıç Orman Yolu Mevkii'nde meydana geldi. Ayrancılar-Sarnıç Aktarma Merkezi hattında sefer yapan 705 hat numaralı (ESHOT) 34 DA 5430 plakalı belediye otobüsü, iddiaya göre karşı yönden gelen ve şerit ihlali yaptığı belirtilen E.Ç. idaresindeki 34 GF 1118 plakalı tıra çarpmamak için sürücüsü H.D. tarafından ormanlık alana doğru yönlendirildi. Ancak, otobüsün manevrasına rağmen tır, otobüsün körük kısmına çarptı. Kazada otobüste bulunan yolculardan biri olay yerinde hayatını kaybederken, üç yolcu da çeşitli yaralanmalarla hastaneye kaldırıldı. Ancak, tıbbi müdahalelere rağmen hayatını kaybeden yolcunun durumu, kazanın şiddetini ortaya koydu.


Kaza sonrasında olay yerine sevk edilen polis, 112 Acil Sağlık ve itfaiye ekipleri, çarpmanın etkisiyle otobüs içerisinde savrulan vatandaşlara müdahale etti. İhbar üzerine adrese yönlendirilen ekipler, kurtarma çalışmalarına hemen başladı. Yaralı durumda olan tır sürücüsü E.Ç. ile otobüste bulunan 3 yolcu, sağlık ekipleri tarafından ambulanslara alınarak çevre hastanelere sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı incelemelerde, yolculardan 43 yaşındaki Erhan Kaya'nın kaza yerinde yaşamını yitirdiği tespit edildi. Kaza sonucu hayatını kaybeden Kaya'nın cansız bedeni, savcının incelemesinin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Olay yerinde başlatılan soruşturma kapsamında polis ekipleri, kaza ile ilgili detaylı bir inceleme başlattı. Trafik ekipleri, kaza nedenini belirlemek ve sorumluları tespit etmek amacıyla çeşitli önlemler alırken, olayın seyrini ortaya koymak üzere çalışmalarını sürdürüyor.


Belediye’den açıklama geldi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, sosyal medya hesaplarından kazayla ilgili şu açıklamada bulundu: 

“Ayrancılar-Sarnıç Aktarma Merkezi hattında sefer yapan 705 hat numaralı ESHOT otobüsümüz, saat 07.15 sıralarında, Sarnıç Orman Yolu Mevkii'nde, karşı yönden şerit ihlali yaparak gelen tıra çarpmamak için sağa manevra yapmıştır. Buna rağmen tır, otobüsün körük kısmından çarpmıştır. Kazada bir yolcu hayatını kaybetmiştir. Yaralanan üç yolcu ise tedavi altındadır. Genel durumlarının iyi olduğu bildirilmiştir. Yaşamını yitiren yolcumuza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı; yaralılara ise acil şifalar diliyoruz. Kazayla ilgili inceleme devam etmektedir. Kamuoyunun bilgisine arz ederiz” 


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal