MEB Tekin’den: Bağımsızlığın ve mücadelenin simgesi İstiklal Marşı Kabulü mesajı!

Yüzyılı aşkındır Türkiye’nin onurla ve gururla söylediği Marşı’n kabulünün yıl dönümü sebebiyle Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ‘12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü’nde bir mesaj yayımladı.

12.03.2024-12:12 - (Son Güncelleme: 12.03.2024-16:54) MEB Tekin’den: Bağımsızlığın ve mücadelenin simgesi İstiklal Marşı Kabulü mesajı!

Bakan Tekin, mesajında, Milli Mücadele'nin hem maddi hem manevi anlamda önemli unsurlar barındırdığını içeren bir mesaja yer verdi.

‘‘Bu eser kurtuluş mücadelesinin ruhunu yansıtıyor!’’

MEB Yusuf Tekin İstiklal Marşı Kabülü mesajı

İmkansızlıklar içinde kazanılan ve tarihte eşine az rastlanan bu kurtuluş mücadelesinin ruhunu, iradesini, vicdanını yansıtan ve vatan savunması için çarpan yürekleri harekete geçiren en güçlü eserin İstiklal Marşı olduğunu vurgulayan Tekin, şu ifadeleri kullandı: "Bundan 103 yıl evvel Gazi Meclis'imizin iradesiyle kabul edilen İstiklal Marşı'mız, bu aziz milletin evlatlarına ilelebet yol gösterecektir. İstiklal Marşı'mızın kabulünün 103'üncü yıl dönümünde, Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyorum."


Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal