Dolandırdı bir de üzerine utanmadan mesaj attı!

Göztepe'de geçtiğimiz yıl aralık ayı içerisinde, otomobilini park ederken başka bir araca çarpan M.A. çarptığı aracın ön camına ''Zararınızı karşılamak istiyorum beni arayın'' şeklinde not bıraktı. Ardından olanlar oldu. İşte haberin detayları...

23.06.2022-17:24 - (Son Güncelleme: 23.06.2022-17:45)

Akılalmaz olay Göztepe'de geçtiğimiz yıl aralık ayında, aracıyla hastaneye giden öğretim görevlisi M.A., park edeceği esnada başka bir otomobile çarptı. Uçağını kaçırmamak adına acele eden M.A., hasar verdiği aracın ön camına, iletişim bilgileriyle beraber 'Zararınızı karşılamak istiyorum, beni arayın' şeklinde yazılı not bıraktı. 


Parayı aldıktan sonra üstüne teşekkür etti 

Tesadüfen söz konusu notu gören Selami K., iletişim numarasına mesaj gönderdi. Kendisini hasar gören otomobilin sahibi olarak tanıttı. Öte yandan Selami K. zararının 200 TL olduğunu, giderilmesini istediğini dile getirdi. M.A. da aracın ruhsat fotoğrafını göndermesini istedi. O esnada uçağa yetişmek adına acele eden M.A., gönderilen ruhsat fotoğrafını dikkatli bir şekilde inceleyemedi. Aracın sahibi olduğunu düşünerek 200 TL gönderdi. Selami K., parayı almasının ardından M.A.'ya "Teşekkür ederim beyefendi, sizin gibi insanlar kaldı mı bu ülkede" diye mesaj gönderdi. 

’Paraya ihtiyacım vardı pişmanın’’

Olayın ardından fotoğrafı inceleyen M.A., ruhsatın farklı bir otomobile ait olduğunu anladı. Selami K.'dan göndermiş olduğu parayı geri isteyen M.A., dolandırıcı tarafından telefonunun engellendiğini fark etti. Avukatı Bilal Furkan Şimşek'in hazırladığı dilekçeyle birlikte Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Soruşturma kapsamında emniyette ifadesi alınan Selami K., suçlamayı kabul ederek "O dönem paraya ihtiyacım olduğu için böyle bir şey yaptım, pişmanım. M.A. kabul ederse bana gönderdiği 200 TL'yi kendisine gönderebilirim, uzlaşmak istiyorum" diye söyledi. 


İyi niyetinin su istimal edildiği için şikayetçi oldu 

Öte yandan savcılık, dosyayı uzlaştırma bürosuna gönderdi. Selami K. 4 bin TL tazminat ödeyerek, M.A. ile uzlaştı. Dosyaya takipsizlik kararı verildi. Olayı konuşan M.A.'nın avukatı Bilal Furkan Şimşek konuya ilişkin, müvekkilinin gönderdiği para için değil, iyi niyetinin suistimal edilmesinden dolayı şikayetçi olduğunu aktararak, Selami K.'nın dolandırdığı miktarın 20 katını ödemesi karşılığında uzlaşma sağlandığını kaydetti. Avukat Şimşek, müvekkilinin parayı gönderirken açıklama kısmına ise, aracın plakasını yazmasının soruşturma için oldukça önemli bir delil olduğunu da dile getirdi.

Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal