'Doktorunuza Sormadan Bırakmayın'

Coronavirüse yakalanma korkusuyla nedeniyle hipertansiyon hastaları doktorlarına sormadan ilaçlarını bırakır hale geldi. Oysa ki bu durum kalp krizi, beyin kanaması ve felç oluşumu riskini daha da artırıyor.

26.03.2020-12:48 - (Son Güncelleme: 26.03.2020-12:43) 'Doktorunuza Sormadan Bırakmayın'

Prof. Dr. İstemihan Tengiz, dünyanın ve Türkiye'nin şu anda önemli bir salgınla mücadele ettiğini, Sağlık Bakanlığı'nın mücadele adına ciddi tedbirler aldığını söyledi. Türkiye'de her 3 erişkinden birinin hipertansiyon hastası olduğunu, bu hastalığın mutlaka etkili şekilde tedavi edilmesi gerektiğini aktaran Tengiz, bu hastaların pandemide yüksek risk altında olduğunu söylemenin tam olarak doğru olmadığını vurguladı.

'DAHA BÜYÜK RİSK OLUŞTURUR'

Prof. Dr. Tengiz, "Coronavirüs, özellikle yaşlı hastalarda risk oluşturuyor. Onların da birçoğunda hipertansiyon olduğu için toplumda sanki hipertansiyonu olan kişilerin Coronavirüse yakalanma riskinin daha yüksek olduğu gibi yanlış bir algı oluşuyor." dedi. Tengiz  "Tansiyon hastalarının  yeni tip Coronavirüse yakalanma riski diğer hastalardaki risk kadardır. Hastalarımızın 'Coronavirüse daha çabuk yakalanırız' korkusuyla hipertansiyon ilaçlarını doktorlarına sormadan kendilerine göre bırakmaları kalp krizi, beyin kanaması ve felç oluşumu gibi yaşamları adına daha büyük bir risk oluşturabilir." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal