Doktorların yanlış teşhisi yüzünden yıllarca boğazında oyuncak ile yaşadı!

Avustralya'da yaşanılan olayda, 8 yaşındaki çocuğun yıllardır devam eden ve bitmek bilmeyen öksürük nöbetleri için alerji ile astım teşhisi konulmuştu. Çocuğun nefes darlığının arkasında yatan gerçek nedeni ise boğazına takılan bir plastik oyuncak olduğu öğrenildi.

16.08.2022-15:20 - (Son Güncelleme: 16.08.2022-15:20)

Küçük çocuğun ailesi oğullarının öksürüğü için ilk başta alerji teşhisi aldı fakat öksürük nöbetlerinin devam etmesinden dolayı uzman bir doktora gittiler. Doktorlar bu kez küçük Marley'e astım teşhisi koydu ve yediklerinin öksürük nöbetlerinin arttırdığını ifade ettiler. Marley'in annesi Skye, oğlunun yıllardır devam eden öksürüğünün aralık ayında daha da kötüleştiğini ve oğlunun nefes almakta zorlandığını bu sebepten ötürü de hastaneye kaldırıldığını söyledi.

Yıllardır çekilen çilenin sebebi küçücük bir oyuncak

Yapılan kontroller sonucunda aldığı yanlış teşhisler sebebi ile semptomları devam eden 8 yaşındaki çocuğun hava yollarında sıkışmış bir oyuncak olduğu ortaya çıktı. Melbourne Kraliyet Çocuk Hastanesi'nde ameliyata alınan Marley, doktorların başarılı müdehalesiyle nefes almasına engel olan plastik oyuncaktan kurtuldu. Tedavi altına alındığı yoğun bakım ünitesinde konuşan çocuk, boğazına takılan plastik parçasının nasıl bir his olduğu sorulmuş ve çocuk ise "hiçbir şey" cevabını verdi.

Aile şok geçirdi

Aile şok geçirdi

Anne Sky, hastalığının nedeninin plastik bir çiçek olduğunu öğrendikten sonra şok olduğunu fakat aynı zamanda da rahatladığını söyleyerek, "Kesinlikle şok oldum. Ama aynı zamanda gerçekten rahatladım Çünkü bunca yılın sonunda nihayet bir cevabım vardı. Asıl endişem çocuğumun doğuştan bir sorunu olmasaydı. Öksürüklere yabancı bir cismin neden olduğunu bilmek beni rahatlattı. Diğer ebeveynlere mesajım, yanlış bir şey olduğunu düşünüyorsanız, araştırmaya ve zorlamaya devam edin." dedi.

Berkay Çakmak
berkay61cakmak@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal