19 yılda 10 kere öldü! Ölüme inat yaşıyor

Nadir görülen hastalık sebebi ile kalbi aniden duran 63 yaşındaki kadın, 19 yılda tam 10 kere öldü. 19 yıl önce hastalığının teşhisi konan ve geçirdiği operasyon ile kalp atışlarının devam etmesini sağlayan bir cihaz takıldı. Kalp kası hastalığı olan Hipertrofik kardiyomiyopati teşhisi konulan kadına takılan cihaz, normalde bir hastanın ömrü boyunca sadece bir kez kalbini çalıştırabilir. Fakat burada her defasında kalbin atmasını sağladı.

16.08.2022-14:47 - (Son Güncelleme: 26.10.2022-16:41)

ABD'de yaşayan 63 yaşındaki emekli öğretmen, 500 Amerikalı ve Britanyalıdan birini etkileyen bir kalp kası hastalığı olan hipertrofik kardiyomiyotapiden (HCM) mustarip.

İlk teşhis 2003 yılında konuldu

19 yıl önce teşhis konulduğu zaman doktorlar kalbin aniden durmasına karşı etkileşime geçerek kalbin atmasını sağlayan bir cihaz olan implante edilebilir bir kardiyoverter defiblatör (ICD) yerleştirildi. Normalde bir hastanın ömrü boyunca sadece bir kez tepki verir.

Ölüme inat yaşıyor

Ölüme inat yaşıyor

Fakat Minnesota'daki Duluth'tan kimliği belli olmayan kadın, 19 yıl içinde 10 kez hayatta kalmayı başardı. Kalbi bir seferinde 18 saniye boyunca atmadı. Massachusetts, Boston'daki Tufts Tıp Merkezi'ndeki doktorlar, vakanın yaşamı korumak için "cihazların gücü ve dayanıklılığını" gösterdiğini söyledi. Kadının her kalbi durduğu zaman cihaz devreye girip, kalp atışları normale döndüğünde ise kendini yeniden başlattı.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal