Doktorlar Arasında Ben Bu Hastaya Bakmam Kavgası

İddialara göre yanlış tedavi uygulanan bir kadın 3 ay içinde tekrardan yoğun bakıma alındı. Kadına tedavinin yapıldığı özel hastanede iki doktor birbirini suçlarken, doktorlar hastaya bakmamak için tartıştı.

22.04.2020-13:16 - (Son Güncelleme: 22.04.2020-13:29)

Irak'ta Eğitim Müfettişi olarak görev yapan Wısam Jamalaldeen Rafeeq Berktar, safra kesesi rahatsızlığı teşhisi konuşan eşi Asma Shukn Saedd'i tedavi ettirmek için 2.5 ay önce Avcılar'da bulunan özel bir hastane ile anlaştı. Öne sürülenlere göre, 2.5 ay önce ilk ameliyatını olan kadın eve geçtikten birkaç gün sonra tekrar rahatsızlandı ve hastaneye geldi. Hastanede birkaç operasyon daha geçiren kadın haftalardır yoğun bakımda tedavi gördü.

"GÜN BE GÜN KÖTÜYE GİDİYOR"

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Berktar, "İlk ameliyattan sonra doktor bana eşimin sıvı ile beslenmesi gerektiğini söyledi. Biz de öyle yaptık. Sıvı şeyler verdim eşim kustu. Eşim sabaha kadar uyuyamadı ben de uyuyamadım. Sonra doktoru aradım durumu anlattım. 'Acile getir ben buradayım' dedi doktor ve bende getirdim. 2 buçuk aydır eşim uyanamıyor. Gün be gün kötüye gidiyor. Eşim beni daha sonra arayarak başka rahatsızlıkları çıktığını söyledi." ifadelerini kullandı.

"EŞİM İLK GELDİĞİNDE İYİYDİ"

Öte yandan Berktar, eşinin ameliyatını yapan erkek doktor M.S.B. ile kadın doktor R.E. arasında, 'Ben bu hastaya bakmam' kavgası çıktığını söyledi ve "Doktorlar kendi aralarında kavga ettiler. Doktor M.S.B 'Siz neden bakmıyorsunuz' dedi doktor R.E.'ye. Dün karakola gittik bununla da ilgili. Eşim iyiydi ilk geldiğinde şu anda eşimin durumu çok kötü yoğun bakımda bakmıyorlar." dedi.

Doktorlar arasındaki tartışma ise hastanenin güvenlik kamerası tarafından kayıt altına alındı.

HUKUKİ VE İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Hastane tarafından konuyla ilgili olarak açıklama yapıldı ve "Konuyla ilgili hukuki ve idari soruşturma başlatılmış olup, süreç aydınlatılana kadar her iki hekimimiz ücretsiz izne ayırmış bulunmaktayız. Detayların öğrenilmesi ve sürecin tamamlanması sonrasında kamuoyuna gerekli bilgilendirme yapılacaktır." ifadelerine yer verildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal