Doktor Telefondan Anlattı, Jandarma Hamile Kadına Doğum Yaptırdı

Şırnak'ta doğum sancıları başlayan Rızkıye İmaç'ın ailesi Beytüşşebap'taki Yeşilöz Üs Bölgesi'nden yardım istedi. Jandarma Uzman Onbaşı Selami Atalay, ailenin kaldığı çadıra doğru yola çıktı. Doğumun başladığını gören Onbaşı Atalay, uydu telefonu ile doktordan aldığı talimatlar doğrultusunda doğum yaptırdı.

10.09.2020-17:16 - (Son Güncelleme: 10.09.2020-17:00) Doktor Telefondan Anlattı, Jandarma Hamile Kadına Doğum Yaptırdı

Sağlıklı bir bebek dünyaya getiren Rızkıye İmaç doğumun ardından gereken kontrollerin yapılması için hastaneye götürüldü.

Beytüşşebap ilçesi Tatik Tepe bölgesinde göçerlik yapan Cezayir İmaç, dün öğle saatlerinde Yeşilöz (Faraşin) Üs Bölgesi’ne müracaat ederek eşi Rızkıye İmaç’ın doğum yapmak üzere olduğunu söyledi.

Bu durumun ardından üs bölgesinde sıhhiye olarak vazife üstlenen Jandarma Uzman Onbaşı Selami Atalay, bir ekiple beraber ailenin yaşadığı çadıra gitti.

Selami Atalay, hamile kadına ilk müdahaleyi yaptıktan sonra, ateşini kontrol ederek, ağrı kesici iğne vurdu. İmaç’ın ağrılarının hafiflemesiyle 112'den ambulans istendi.

AMBULANS YOLDAYKEN DOĞUM BAŞLADI

Ambulansın bölgeye gelmesi beklenirken İmaç’ın doğum sancıları arttı. Bu durumun üzerine uydu telefonunu kullanarak doğum uzmanı doktorla iletişime geçildi. 

Sıhhiye olarak vazife üstlenen Jandarma Uzman Onbaşı Selami Atalay, doğum uzmanı doktordan aldığı talimatlar doğrultusunda saat 13.40’ta erkek bebek dünyaya geldi.

Ardından gelen sağlık görevlilerinin yaptıkları kontrolün ardından anne ve bebeğinin sağlık durumlarında bir problem olmadığı tespit edildi. Bebek ve annesi, genel bir kontrolden geçirilmek üzere ambulansla Beytüşşebap Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal