Cumhurbaşkanlığı'ndan Jandarma'ya Yeni Atama ve Terfiler

Jandarma Genel Komutanlığı Personeli 2020 Yılı Atama ve Terfileri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yazılı onayından geçtikten sonra Resmi Gazete'de yerini aldı.

28.07.2020-08:57 - (Son Güncelleme: 28.07.2020-07:59) Cumhurbaşkanlığı'ndan Jandarma'ya Yeni Atama ve Terfiler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yazılı onayının ardından Resmi Gazete'de yerini alan kararlara göre,

  • 5 albay tuğgeneralliğe,
  • bir tuğgeneral tümgeneralliğe yükseltildi,
  • 4 general ve 24 albayın emekliliği kararlaştırıldı,
  • 21 general yeni görevine getirildi,
  • 28'i albay olmak üzere 35 il jandarma komutanının görev yerleri değiştirildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından aktarılan bilgilendirmeye göre, Denetleme ve Değerlendirme Başkanı Tümgeneral Halis Zafer Koç Jandarma Genel Komutan yardımcılığına getirildi.

Van Asayiş Kolordu Komutanlığına Tümgeneral Hüseyin Kurtoğlu görevlendirilirken, Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığına ilk kez general rütbesi ile atama yapıldı.

Diğer taraftan bakanlık onayı da dahil olmak üzere 60 albayın emekliliği istendi ve bir general de yurt dışı görevine seçildi.

Bu doğrultuda yapılan bilgilendirmede şu açıklamalr yapıldı: ''Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde gerçekleştirilen bu atamaların hem bu güzide kurumumuza hem de ülkemize ve aziz milletimize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ederiz. Emekli olan kıymetli mesai arkadaşlarımıza görev yaptıkları süredeki hizmetleri için şükranlarımızı sunar, bundan sonraki hayatlarında esenlikler dileriz.''

Bunun yanı sıra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yazılı onayından geçtikten sonra Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Sahil Güvenlik Komutanlığında da bir albay tuğamiralliğe terfi ettirildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal