Doğum yapanları sevindiren haber, devletin çalışan kadınlara sunduğu destekler ödenmeye başladı!

Sosyal Güvenlik Kurumu, ülkemizdeki vatandaşları her açıdan desteklemeye devam ediyor. Kadınların çalışma hayatlarındaki konumunu korumak ve devamlılığını sağlamak amacıyla birçok destek sunuluyor. Bunlar arasında; doğum yardımı, süt parası, iş görmezlik ödeneği, yarı zamanlı çalışma destekleri gibi destek ödemeleri yer alıyor. Bununla beraber çalışan anneler için SGK tarafından bakıcı desteği de sunuluyor. Kadınlara yönelik SGK tarafından sunulan destek ve kampanyaların detayları haberimizde...

17.03.2022-12:17 - (Son Güncelleme: 17.03.2022-12:17) Doğum yapanları sevindiren haber, devletin çalışan kadınlara sunduğu destekler ödenmeye başladı!

SGK’nın çalışan, çalışmayan fark etmeksizin tüm annelere yaptığı destek ödemelerinin başında doğum parası yer alıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu, ilk çocuk için doğum parası olarak 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL, üçüncü ve sonrası içinse 600 lira destek ödemesi yapıyor. Kurum bu desteği annelere, doğum parası ve süt parası adı altında sağlıyor. Bununla beraber Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından süt parası olarak da bilinen emzirme ödeneğinde, kadının çalışıyor olması aranan şartlar arasında. Çalışan kadınlara destek olarak emzirme parası ismiyle 225 lira tutarında ödeme yapılıyor.

İş Görmezlik Desteği

Doğum parası ve süt parasıyla birlikte yeni doğum yapan kadınlara SGK’nın bir desteği daha bulunuyor. İş görmezlik desteği olarak verilen bu ödenekten faydalanmak isteyen kadınların doğum öncesinde SSK’lı olarak çalışıyor olması şartı aranıyor. Bu koşulu karşılayan kadınların izin dönemlerinde SGK, iş görmezlik desteği yapıyor. Doğum yapan ve çalışan kadınların doğum öncesi ve sonrasında yaptıkları 16 haftalık izinde kaybettikleri maaş miktarı devlet tarafından karşılanıyor. 

Son olarak bakıcı desteği

Öte yandan annelere sunulan bir diğer destek ise bakıcı parası ödemesi. Buna göre çalışan anneler için ödenen bakıcı parasından faydalanmak isteyen çalışan annelerin, doğumdan sonra da çalışmaya devam etmesi ya da doğum sonrasında yeni bir iş kurmak koşulunu sağlaması gerekiyor. e-Devlet üzerinden başvurusu yapılabilen bu proje dahilinde sunulan destek miktarı 325 Euro olarak belirlenmiş durumda. Ancak söz konusu destekten sadece 5510 Sayılı Kanun çerçevesinde yer alan SSK’lı (4A) anneler faydalanabiliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal