Doğum yapan öğretmenler doğum parasından yararlanabilir mi? Öğretmenlere doğum parası ödenir mi?

Doğum yapan öğretmenler doğum yardımından yararlanıyor mu? Öğretmene doğum parası ne kadar yatmaktadır? Tüm soruların detayları haberimizde.

20.03.2022-01:42 - (Son Güncelleme: 20.03.2022-01:43) Doğum yapan öğretmenler doğum parasından yararlanabilir mi? Öğretmenlere doğum parası ödenir mi?

Öğretmenler de doğum parasından yararlanabilmektedir. Doğum parası almaya hak kazanan annelere 1 çocuk için; 300 TL, 2 çocuk için 400 TL, 3 ve üzeri çocuklar için ise 600 TL ödeme yapılmaktadır. Sınıf öğretmenlerine İLKSAN tarafından  375 TL daha ödeme yapılmaktadır.

Öğretmenlere doğum yardımı yapılıyor mu

O halde doğum yapan anne adayları başvuruları nasıl, nereden yapmalıdır?

Doğum Yardımı başvurusu, doğumun gerçekleşmesinin ardından ilgili nüfus müdürlüğünde çocuğun Kimlik Paylaşım Sisteminde (KPS) kayıt işlemi yapıldıktan sonra "Doğum Yardımı Başvuru Dilekçesinin” eksiksiz olarak doldurulması ve imzalanmasının ardından, iadeli taahhütlü posta veya kargo yoluyla yapılmaktadır. Başvurular, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri ya da Sosyal Hizmet Merkezlerine yapılır. Her ne statüde olursa olsun (hizmet alımı yoluyla istihdam edilenler dâhil) kamu kurum ve kuruluşlarınca istihdam edilen personel çalıştığı kuruma başvurur. Yurtdışında yaşayanların başvuruları ise Büyükelçilik ve Konsolosluklarca alınır. Yurtdışında yaşayanların Türkiye’de bulunmaları halinde ise herhangi bir Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ya da Sosyal Hizmet Merkezine başvurmaları mümkündür.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal