Doğum Parası Nasıl Alınır?

Doğum yapan kadınlar için devlet tarafından doğum parası ve süt parası gibi yardımlar yapılmaktadır. Bu yardımlardan yararlanmak isteyen anneler de nasıl başvuracağını araştırıyor. Peki doğum parası nasıl alınır? Doğum parası almak için şartlar nelerdir? Süt parası nasıl alınır?

16.02.2021-14:42 - (Son Güncelleme: 16.02.2021-14:42) Doğum Parası Nasıl Alınır?

Devlet tarafından annelere verilen maddi yardımlardan biri de doğum parasıdır. Maddi durumu iyi olmayan yeni doğum yapmış annelere verilen bu yardım, birçok kişi için gelir desteği sağlamaktadır. Bununla birlikte yeni anne olmuş kadınlar ise bu yardımlardan nasıl yararlanacağını merak ediyor.

Özellikle doğum parası almak için başvuru şartlarının neler olduğu en çok araştırılan konulardan oldu. Peki doğum parası nasıl alınır? Doğum parası almak için şartlar nelerdir? Doğum parası için nasıl başvuru yapılır? İşte merak edilen bu soruların cevapları...

DOĞUM PARASI VE SÜT PARASI YARIMINA NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Doğum yardımı almak isteyen anneler ilk olarak yeni doğmuş bebeğini ilgili nüfus müdürlüğüne kaydetmelidir. Kayıt işleminin ardından Doğum Yardımı Başvuru Dilekçesi'nin doldurulması ve şahsen veya kargo yoluyla Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri, Sosyal Hizmet Merkezlerine başvuru yapılması gereklidir.

Başvuru yapacak kişilerin doğan bebeğe ait T.C kimlik kartı, anne ya da babanın T.C kimlik kartı ile başvuru merciinden alınan belgelere sahip olması gereklidir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal