Doğu Kudüs’te sinagoga silahlı saldırı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Doğu Kudüs’te Neve Yaakov Mahallesi'ndeki bir sinagoga düzenlenen silahlı saldırıda en az 8 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi yaralandı.

28.01.2023-10:02 - (Son Güncelleme: 28.01.2023-16:45) Doğu Kudüs’te sinagoga silahlı saldırı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Doğu Kudüs’te, Neve Yaakov Mahallesi'nde bulunan bir sinagogta silahlı saldırı meydana geldi.Polis tarafından yapılan ilk açılmaya göre saldırı sırasında en az 8 kişi yaşamını yitirdi. Polis, olay yerine bir araba ile gelen ve etrafa ateş etmeye başlayan şüphelinin etkisiz hale getirildiği belirtti.

8 kişi vurularak öldürüldü

8 kişi öldürüldü

İsrail polisinin olay sonrası yaptığı açıklamaya göre, dini mekandaki silahlı saldırıda 8 kişi vurularak öldürüldü. 10 kişi ise yaralandı. Şüpheli, sinagog olarak kullanılan mekana arabayla gelip etrafa rastgele ateş açtı. Saldırgan daha sonra olay yerinden Filistinlilerin  Beyt Hanina mahallesine doğru kaçtı.

Saldırgan etkisiz hale getirildi

Kaçtığı mahallede çağrılan polis ekipleriyle çatışmaya giren şüphelinin vurularak öldürüldüğü açıklandı. Saldırı sırasında kullanılan tabanca ise ele geçirildi.

Saldırgan etkisiz hale getirildi

ABD, İsrail ile iletişimde

ABD Dışişleri Bakanlığı, saldırının ardından İsrail'le iletişim halinde olduklarını söyledi.  ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Vedant Patel, günlük basın toplantısında, ölenler için taziyelerini sunarak, "Terör saldırısı gibi görünen bu saldırıyı en güçlü şekilde kınıyoruz. İsrail’in güvenliğine olan bağlılığımız sağlamdır ve İsrailli ortaklarımızla doğrudan temas halindeyiz." açıklamalarında bulundu.

Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal