Doğru Saç Kurutma Yöntemleri

Saçlarımızı kuruturken ve şekil verirken saç kurutma makinesinden faydalanırız. Ancak kurutma işlemini yanlış yapmak saçlarımıza zarar verir. Bu yüzden sizler için doğru saç kurutma yöntemlerini araştırdık.

09.01.2019-14:51 - (Son Güncelleme: 09.01.2019-14:46) Doğru Saç Kurutma Yöntemleri

Saçlarımızı kuruturken ve şekil verirken saç kurutma makinesinden faydalanırız. Ancak kurutma işlemini yanlış yapmak saçlarımıza zarar verir. Bu yüzden sizler için doğru saç kurutma yöntemlerini araştırdık. İşte detaylar...

ÇOK ISLAKKEN KURUTMAYIN

Saçınızı kurutmaya başlamadan önce havluyla suyunu iyice alın ve bir süre oda sıcaklığında kurumasına izin verin. Saçınızı çok ıslakken kuruttuğunuzda ısıdan daha fazla zarar görür.

FAZLA ISI UYGULAMAYIN

Kurutma makinesini en yüksek sıcaklık ayarında kullanmak saçlarınıza çok zarar verir. Biraz daha uzun sürecek olsa da saçınızı orta ya da düşük ısı ayarında kullanın.

MAKİNEYİ DOĞRU KULLANIN

Saç kurutma makinelerinin yanında verilen daraltıcı başlıkları kullanmaya çalışın, bu hem işinizi kolaylaştırır hem de daha az zamanda kurutmanıza böylece saçınızın daha az zarar görmesine yardımcı olur. Saçınızı her zaman aşağıdan yukarı doğru kurutun. Yukarıdan yani saç diplerinize yakın bir şekilde verdiğiniz ısı saç köklerinize zarar verebilir.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal