Doğaseverlerin Yeni İlgi Odağı Cilo Dağı

Kahraman Türk askerinin başarılı operasyonları ile terörden temizlenen Yüksekova, yerli ve yabancı turistlerden ilgi odağı oldu.

24.07.2021-16:42 - (Son Güncelleme: 24.07.2021-17:04)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete'de yayınlanan karar ile 'Milli Park' ilan edilen 3 bin 500 rakımlı İki yaka Dağları'ndaki Sat Buzul Gölleri, Cilo Sat Gölleri ve Buzulları, normalleşme süreci ile beraber yurt içi ve yurt dışından gelen misafirlerin büyük ilgisine ve akınına uğruyor. Bölgeye son 1,5 ayda neredeyse 2 bin 500 ziyaretçi geldi.

MUAZZAM BİR GÖRÜNTÜ

Sadece bölge illerinden değil Türkiye'nin pek çok şehirinden gelenler ziyaretçiler de doğal güzelliklere hayran olduklarını ifade ettiler.

Ankara şehrinden gelen 50 yaşındaki 50 yaşındaki Mehmet Salim Erdal, bölgenin adını daha önce duyduğunu ifade ederek, ''Buradaki gölleri gördük. Muazzam bir görüntüsü var. Buzulları gördük. Buzullarda yürüdük. Bölge muhteşem görünüyor. İnşallah bu bölge daha da serbest hale gelirse önümüzdeki yıllarda bir ağırlık merkezi olabilir diye düşünüyorum. Bu doğa harikasında çok güzel zaman geçiriyoruz'' dedi.



YILDIZLARI TUTACAKMIŞIZ GİBİ

Dağcılar ve doğaseverler, doğal güzelliklere hayran kaldıklarını ve her sene mutlaka geleceklerini belirttiler.

28 yaşındaki Diş Hekimi Enis Ertuş, ''Buranın çok güzel bir doğası var. Özellikle Cilo Sat gölleri, Türkiye’nin ikinci zirvesi olması bakımından, doğa harikası olması nedeniyle bizim tercih ettiğimiz bir yer oldu. Yüksek rakımda olmasından dolayı geceleri gökyüzüne baktığınızda, sanki yıldızları tutacakmışsınız gibi hissediyorsunuz'' diye konuştu.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal