Arhavi'de Temizlik! Komandolar da Yardıma Gitti

Kapisre Deresi'nin taşması sonucunda zarara neden olan selin ardından, Türkiye'nin dört bir yanından gelen ekiplerin ve askerlerin desteği ile de temizlik çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

24.07.2021-16:07 - (Son Güncelleme: 24.07.2021-16:07)

Artvin Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) koordinasyonunda devam etmekte olan çalışmalar kapsamında ekipler, selden etkilenen Boğaziçi ve Cumhuriyet mahallerindeki iş yerleri ve evleri dolaşarak tutanaklarla hasar tespitini sürdürdüğü bildirildi.

EKİPLER SEFERBER OLDU

Meydana gelen selin cadde ve sokaklara sürüklediği hafriyatın temizlenmesi için de DSİ ve Karayolları ekiplerinin yanı sıra pek çok sayıda belediye ve il özel idaresi ekiplerinin araç ve personel desteği ile çalışmalar tüm hızıyla titizlikle devam ediliyor.

Binaların bodrum katlarına dolan suyun vidanjörler yardımı ile boşaltıldığı ilçede, cadde ve sokaklar biriken balçık ve diğer malzemeler kamyonlara yüklendikten sonra suyla yıkandığı belirtildi.

YARDIMA MEHMETÇİK DE KOŞTU

Vatandaşların da bir yandan ev ve iş yerlerinde temizlik çalışması da tüm hızıyla devam ediyor. Bölgede görevlendirilen yaklaşık 500 asker de vatandaşların temizlik çalışmalarına yardım ediyor. Ev ile iş yerlerindeki sel sularının tahliyesi, balçık ve rüsubat temizleme çalışmalarını gerçekleştiren askerler, eşyaların taşınmasında da yardımcı oluyor.

Diğer taraftan ise Türk Kızılay ve yardım kuruluşları su kesintisi olan bölgede vatandaşlara su ve yemek dağıtıyor.


YARALARI SARMAYA ÇALIŞIYORUZ

Selden zarar gören bir başka vatandaş ise Aynur Öztabak da derenin bir anda yükselmesi sebebiyle evden çıkamadıklarını, mahsur kaldıklarını ifade ederek, ''Kaçmaya çalıştık ama komşularımız bize su geldiğini ve üst katlara çıkmamız gerektiğini söyledi. Canımızı zor kurtardık. Oğlumun akşam nişanı vardı, nişanı yapamadık. Her şeyimiz mahvoldu. Hayallerimizi yaşayamadık. Evimiz sular altında kalınca nişanımızı da yapamadık. Şimdi yaraları sarmaya çalışıyoruz. Elimizden bir şey gelmedi.'' diye konuştu.


CANIMIZI ZOR KURTARDIK

Esnaf Tanju Fitos, önceki gün yaşanan sel dolayısı ile 10-15 dakika içerisinde su seviyesinin birden yükseldiğini ve iş yerinin asma katına çıkarak kurtulduklarını belirtti. Eşyaları kurtarmaya çalıştıklarını ama başaramadıklarını ifade eden esnaf Tanju Fitos, ''Canımızı zor kurtardık. Devletimizden, askerimizden Allah razı olsun. İlk andan itibaren hemen geldiler ve çalışmalara başladılar. Selden bir saat sonra Süleyman Soylu Bakanımız buradaydı. Kendisi her şeyle birebir ilgilendi. Yapılması gereken her şeyi yaptılar.'' diye belirtti.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal