Doğan Cüceloğlu Kimdir?

83 yaşında vefat eden ünlü psikolog Doğan Cüceloğlu'nun hayat hikayesi merak konusu. Peki Doğan Cüceloğlu kitapları nelerdir? Doğan Cüceloğlu nereli?

16.02.2021-16:53 - (Son Güncelleme: 05.02.2022-14:06) Doğan Cüceloğlu Kimdir?

Yazar ve psikolog olan Doğan Cüceloğlu, 83 yaşında gelen vefat haberinin ardından en çok aratılan isimlerden biri oldu. İnternet kullanıcıları Doğan Cüceloğlu kimdir sorusuna cevap arıyor. Hayatına ilişkin bilgiler de araştırılan konulardan.

DOĞAN CÜCELOĞLU NERELİ?

Doğan Cüceloğlu, 1938 yılında Mersin'in Silifke ilçesinde dünyaya gelmiştir. On yaşındayken annesi hayata veda etmiştir. Silifke'de en yüksek dereceli okul olan ortaokulu bitirdikten sonra subay olan ağabeyleri ile birlikte Ankara ve Kırklareli'nde okudu ve Kırklareli Lisesi'nden mezun oldu. 

Ankara Atatürk Lisesi'nde edebiyat ve kompozisyon öğretmeni olan Cahit Okurer’in tesiri altında İstanbul Üniversitesi Psikoloji Bölümü'ne yazıldı ve bu okuldan mezun olmasının ardından ABD'de Illinois Üniversitesi'nde doktora eğitimi aldı. 

DOĞAN CÜCELOĞLU EVLİ Mİ?

Uzmanlık alanı iletişim psikolojisi olan Doğan Cüceloğlu, Amerika'da doktora öğrencisiyken, kendisi gibi doktora öğrencisi olan Emily ile tanıştı ve evlendi. On bir yıl süren evliliğinden üç çocuğu oldu: Ayşen, Elif ve Timur. Bu evliliğini noktalayan Doğan Cüceloğlu, ikinci evliliğini Yıldız Cüceloğlu ile yaptı. On yıl süren bu evlilikten Ayşen, Elif ve Timur adlı 3 çocuğu oldu.

Kendini geliştirme süreci içinde kitap yazmaya başladı; ilk kitabı İnsan İnsana bu sürecin ilk ürünü olarak ortaya çıktı. Gelişim süreci içinde kazandıklarını kitaplar yoluyla paylaşmaya devam etti. Amerika'daki görevinden emekli olup ayrıldıktan sonra Türkiye'de kitap yazmaya devam etti.

DOĞAN CÜCELOĞLU KİTAPLARININ KONUSU NEDİR?

Kitap yazmanın yanı sıra konferanslar ve seminerler de verdi, televizyon programlarına başladı. İletişim psikolojisi uzmanı Doğan Cüceloğlu, kırktan fazla bilimsel makalesi ve çok sayıdaki kişisel gelişim kitabı ile tanınıyor. 1990 yılından itibaren kitaplarını Türkçe olarak yayınlamaya özen gösteren Cüceloğlu, Türk insanının düşünce, duygu ve davranışlarını bilimsel psikoloji kavramları içerisinde inceleyen kitaplar yazmıştır.


DOĞAN CÜCELOĞLU KİTAPLARI NELERDİR?

Derviş'in Aklı: Profesör Ahmet Dervişoğlu ile Sohbetler

Öğretmen Olmak

İnsan İnsana

İnsan ve Davranışı

İçimizdeki Çocuk

İyi Düşün Doğru Karar Ver

Yetişkin Çocuklar

İçimizdeki Biz

Savaşçı

‘Keşke’siz Bir Yaşam İçin İletişim

‘Mış Gibi’ Yaşamlar

Başarıya Götüren Aile

Bir Kadın Bir Ses

Korku Kültürü

İletişim Donanımları

Onlar Benim Kahramanım

İnsanı Ararken Damdan Düşen Psikolog

İnsan İnsana Sohbetler 1

Gerçek Özgürlük

Var Mısın?

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal