Doğal Kas Gevşeticilerle Ağrılara Veda Edin!

Uzmanlar, sıkışan ve kasılan kaslarımızı gevşetmek ve ağrılardan kurtulmak için kas gevşetici görevi gören doğal bitkilerin tüketilmesi gerektiğine dikkat çekiyor. 

12.09.2017-10:15 - (Son Güncelleme: 23.08.2021-18:22)

Kas ağrılarını gidermenin yolları nelerdir? Doğal kas gevşeticiler nelerdir? Kas ağrılarına ne iyi gelir? gibi sık aratılan soruların cevaplarını sizler için hazırladık. İşte detaylar...

Son zamanlarda en çok şikayet edilen sorunlarda birisi olan kas ağrıları giderek artmakta. Hızlı değişen yaşam koşullarına, teknolojinin ilerlemesi ve buna bağlı olarak hareketsiz yaşama bağlılığın artmasıyla giderek artan ağrılar ve vücut ağrıları meydana gelmekte. Hareketsiz yaşamın sonuçlarından olan uzun süre bilgisayar başında oturma vücuttaki kasları ve sinir sistemini olumsuz etkiliyor. Tüm bu olumsuzluklara stres ve yanlış oturma gibi faktörler de eklenince tüm bu kas ağrıları dayanılmaz bir hal alıyor. Yaşam koşullarını olumsuz etkileyen bu ağrılara son vermek mümkün! İşte sizi bu dayanılmaz ağrılardan kurtaracak doğal kas gevşeticiler...

BİBERİYE


Adet krampları, kas spazmlarını rahatlatan biberiye, suda seyreltilerek duşta da kullanılabiliyor. Eklemlere biberiye yağı ile yapılan masaj, ağrıları dindiriyor. 

ARNAVUT BİBERİ


Evde genellikle yemeklerde kullanılan arnavut biberi, aynı zamanda kas kramplarının neden olduğu ağrılarına etkili bir çözüm olmaktadır.

KEKİK


Yemeklerde kullanılan kekik, ağrı kesici özelliğiyle de biliniyor. Doktorlar, evde ağrı kesici yoksa, kekik yağından romatizmal ağrılar için rahatlıkla uygulanabileceğini söylüyor.

D VİTAMİNİ


Uzmanlar, sürekli olarak kas ağrıları ya da kas spazmları yaşayan kişilerde D vitamini eksikliği olabileceğini belirtiyor. D vitamini eksikliği yaşan kişilerin ise yumurta, balık ve güçlendirilmiş süt gibi gıdaları tüketmesi gerektiğine dikkat çekiyor. 

NANE


Kas gevşetici bitkilerin başında gelen nane, özellikle bacak, sırt, kas ağrısı ve baş ağrısı tedavisinde etkili oluyor. 

YABAN MERSİNİ


Kaslarınızı gevşetecek başka bir atıştırmalık olan yaban mersini, egzersiz öncesi veya sonrası tüketiminde kas hasarında oluşacak iyileşmeyi hızlandırıyor. 

PAPATYA


Rahatlatıcı özelliğiyle bilinen papatya, kas ağrılarında en sık kullanılan tedavi yöntemlerinin başında geliyor. Sıcacık bir papatya çayı, gergin kaslarınızı gevşetiyor. 

LAVANTA

doğal kas gevşetici

Lavanta yağı, en etkili doğal kas gevşeticilerden biri olarak biliniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal