Doğal ağrı kesici özelliği bulunan Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu onaylı maydanoz ve limon kürünün faydaları

Son dönemlerin en çok artan şikayetlerinin başında; kronik yorgunluk, baş ve eklem ağrıları, kireçleme, depresyon gibi durumlar yer alıyor. Bizde sizi bu dertlerden kurtaracak Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu onaylı harika bir tarif hazırladık. İşte detaylar…

18.04.2022-11:49 - (Son Güncelleme: 01.08.2022-14:44)

Koronavirüs salgınıyla beraber, kronik yorgunluk, baş ve eklem ağrıları, kireçleme, depresyon, bağışıklık sistemi vb. gibi birçok hastalık artmaya başladı. Kalabalıktan uzaklaştığımız ve evlerde, kısıtlı hareket alanlarında geçirdiğimiz zaman bazı sağlık sorunlarını beraberinde getirdi. Bizde ilaç kullanmadan bu şikayetlerden kurtulmak isteyenler için Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu’nun maydanoz ve limon kürü tarifinin detaylarını hazırladık. İşte ağrıları ortadan kaldıran doğal karışım…

Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Üyesi, Kimya Mühendisi Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu, son dönemlerde sık sık görülen, halsizlik ve ağrılara hatta ciltte meydana gelen bozulmalara şifa olacak harika bir karışımın püf noktalarını verdi. İçinde bulunduğumuz tempo ve küresel hastalıkların olduğu bu dönemde birçok hastalığa karşı hazırlıklı olunması gerektiği, birçok şikayetin temelinde ise karaciğer yağlanmasının olduğunu belirterek, “Karaciğerin sağlıklı çalışması ve bu organın bağışıklık sistemini güçlendirmek için önerdiğim ve kitaplarımda da bahsettiğim besin öğelerinin en başında maydanoz, limon, enginar ve kereviz gelmektedir. Bu sebzelere beslenmemizde sıklıkla yer vererek ve yılda 3-4 defa kür şeklinde uygulayarak karaciğer sağlığımızı korumamız mümkün olabilmektedir” dedi. 

Ağrıları yok eden 15 günlük maydanoz limon kürü

Maydanozun oldukça faydalı bir besin olduğunu, limonla bir araya geldiğinde ise tam bir şifaya dönüştüğünü ifade eden Prof. Dr. Saraçoğlu, “Bu sayede maydanoz limon kürü; karaciğerin bağışıklık sistemi, karaciğer yağlanması, hepatit B, sivilce gibi cilt sorunlarında da etkili. Kronik yorgunluk hissi, ciltte sivilce oluşumu, karaciğer yağlanması ve hepatit B için maydanoz-limon kürü çok faydalı. Maydanoz kürü şöyle yapılır; 15–16 dal maydanozu sapları ile beraber blendere atılır. Üzerine iki yemek kaşığı limon suyu ve yarım su bardağından biraz fazla su ilave edilir. İki dakika blenderden geçirilir. Günde bir defa sabah kahvaltıdan 15 dakika önce tamamı içilir. 15 günlük uygulamadan sonra 5 günlük ara verilir ve tekrar 15 gün uygulanır.”

İbrahim Saraçoğlu maydonuz kürü

Kireçlenmenin çaresi çınar yaprağında saklı 

Kireçleme sorunun da son yıllarda iyice arttığını, hareketsizlik ve sağlıksız beslenmenin bu durumu tetiklediğinin altını çizen Saraçoğlu,  “Çınar yaprağında bulunan sekonder metabolitler ile kireçlenmede etkindir. Çınar yaprağının kireçlenme dışında etkili olduğu hastalıklardan bazıları arasında bel ve boyun fıtığı, romatizma, epilepsi, uyku sorunu yer almaktadır. Çınar yaprağının antidepresan ve ağrı kesici özelliği de bulunmaktadır. Çınar yaprağının bir miktar tansiyonu yükseltme özelliği olduğundan tansiyon dengesine yardımcı olarak Kuşburnu bitkisi ile kullanılması gerekir” ifadelerini kullandı’’ dedi. 

Maydanoz ve limon kürü tarifi için tıklayınız

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal