Doğa yürüyüşünün sonu istenilen gibi olmadı! Mahsur kaldıkları yerde 1 kişi hayatını kaybetti

Isparta'da yaşanılan olayda Sütçüler ilçesinde Yazılı Kanyon'da sarp arazide mahsur kalan 4 kişiden birinin vefat ettiği kalan üç kişinin ise kurtarıldığı bildirildi.

16.08.2022-11:28 - (Son Güncelleme: 16.08.2022-11:28)

Vali Aydın Baruş, gazetecilere yaptığı açıklamalarda, 14 Ağustos Pazar günü 4 kişinin Isparta  merkezden Sütçüler Yeşildere köyü Hidroelektrik Santrali civarında yürüyüş için Yazılı Kanyon'a geldiklerini açıkladı. 4 kişinin dağcılık sporu ile ilgilendiklerini, bu konuda profesyonel olduklarını bildiren Baruş, "Bu vatandaşlar kanyona girdikten bir süre sonra akarsudan karşıya geçerken ekipten biri suya düşerek boğuluyor." dedi.

Baruş, o sırada tırmanış için kullandıkları iplerin de suya düştüğünü söyleyerek 3 kişinin bulundukları yerde mahsur kaldığını söyledi. Bulundukları yerde iletişim imkanı olmadığından 3 kişinin pazar gününden itibaren orada beklediklerini açıklayan Baruş, "Araçlarını bıraktıkları HES'ten itibaren arama faaliyetleri başlıyor. Buralar çok sarp, kayalık ve engebeli arazi, arama faaliyeti zorluklar içinde yürütülüyor. Daha sonra iz takip köpek timleri ve dronlardan da faydalanarak arama faaliyetleri yoğunlaştırılıyor. Dün akşam saat 18.00 civarında görüntülü olarak mahsur kalan vatandaşlarımızın yeri tespit ediliyor." dedi.

4 kişiden 3'ü kurtarılabildi

4 kişiden 3'ü kurtarılabildi

Baruş, tespiti yapılan yerin çok sarp ve girilmesinin zor bir alan olduğunu vurgulayarak, "7 JAK ve 8 AFAD görevlimiz, canla başla çalıştı. 3 vatandaşımız sağlıklı biçimde kurtarıldı. Gördüğümüz kadarıyla sağlık durumları iyi." şeklinde açıklama yaptı. Vali, Mehmet Sezgin, Mehmet Kitapçı ve Hüseyin Sofulu'nun tedbir amaçlı kontrol edildiğini söyledi. Vali Baruş vefat eden Veysel Servak'ın bedeninin aşağıda kaldığını açıkladı. Çalışmaların ise yarın devam edeceğini söyledi. Kurtarılan vatandaşlar ve yakınları için geçmiş olsun dileklerini ileten Vali Baruş, hayatını kaybeden Servak'a da Allah'tan rahmet, yakınlarına ise başsağlığı diledi. Kurtarılan üç kişinin ise sağlık kontrolleri için Sütçüler Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Berkay Çakmak
berkay61cakmak@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal