Diyarbakır'ın Kadın 'Gaffar Okan'ı! Gitmemesi İçin Kampanya Başlattılar

Sur İlçe Emniyet Müdürü Asuman Karacık’ın tayin haberi, ilçedeki esnaf ve vatandaşlarını üzdü. Asuman Karacak’ın gitmemesi için imza kampanyası başlatan vatandaşlar, emniyet müdürünün gitmesi halinde kepenk ve kontak kapatacaklarını belirtti.

15.07.2018-16:29 - (Son Güncelleme: 15.07.2018-16:29)

Asuman Karacık, ismi daha çok sokağa çıkma yasakları ve terörle mücadeleyle anılan Diyarbakır’ın Sur ilçesine yaklaşık 1.5 yıl önce İlçe Emniyet Müdürü olarak atanmıştı. 9 senedir Diyarbakır’da görev yapan Emniyet Müdürü Karacık, yaptığı çalışmalarla Sur halkının güvenini ve büyük sevgisini kazanarak onların adeta ablası oldu.

Emniyet Müdürü Karacık’ın geçen günlerde yapılan atamalarda tayininin Hatay’a çıkması Sur halkını büyük bir üzüntüye boğdu. Diyarbakır halkı tarafından çok sevilen ve faili meçhul suikast sonucu şehit edilen Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan'a atfen 'Kadın Gaffar Okkan' diye bahsettikleri Asuman Karacık’ın tayininin durdurulmasını isteyen Sur halkı ve esnafı, tayinin iptal edilmesi için tüm ilde imza kampanyası başlattı. Sur ilçesindeki tarihi Yanık Çarşı esnafının önceki gün başlattığı imza kampanyasına destek veren kişilerin sayısı şimdiden bin 500’e varmış durumda.

Yanık Çarşı Esnafı Derneği Başkanı Yılmaz Yardım, Asuman Karacık’ın Sur İlçe Emniyet Müdürlüğü görevine devam etmesini talep ettiklerini belirttiği açıklamasında, ''Halk olarak, esnaf olarak bizim ona ihtiyacımız var. Eğer Asuman Hanım giderse esnafımız kepengini, dolmuş şoförlerimiz de kontaklarını kapatacak. Asuman Hanım bizlerle içli dışlı, kapısı bize her zaman açık. Onu sevmeyen olabilir ama biz halk olarak onu çok sevip destek veriyoruz. Halkın yanında ve çok adaletli. Ne zaman kapısını çalsak sorgusuz sualsiz onun yanına gidebiliyoruz. İkinci bir Ali Gaffar Okkan bizim için, tüm esnaf aynı fikirdeyiz. Cumhurbaşkanlığına yazı yazdık. Vekillerimizle de görüştük, Asuman Hanımın burada kalması için çalışmalarımız devam ediyor'' ifadelerini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal